Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Vakantie Italië – Sea Life Aquarium

Ik ben alweer een paar weken terug van mijn vakantie, maar erg veel heb ik er niet over verteld. Vandaag heb ik lekker zitten rommelen met wat foto’s en heb ik een foto blogje voor jullie van het prachtige Sea Life Aquarium waar wij zijn geweest. Ik ben dól op aquaria maar mijn man was eerst niet zo heel erg enthousiast. Toch kreeg ik hem zo ver om op een niet zo mooie dag toch naar het aquarium wat ik in de buurt had gevonden toe te rijden.

SeaLife1Toen we aankwamen kroop mijn man nog bijna terug, want er stond best een flinke rij voor de ingang, maar Sea Life werkt met een one in one out systeem zodat het niet continue heel druk is in het aquarium. Gelukkig is het verloop goed, want het aquarium volgt een vaste route en omdat het op een park met een groot pretpark zit (daar moet ik echt volgend jaar heen hihi) loopt het best lekker door dus we zijn er toch maar voor gegaan en na ongeveer een kwartiertje wachten stonden we binnen. Ik schoot in de lach want er speelde direct een soort ocean muziek af door het hele gebouw, en het leek net of je in een computer spel beland was. Deze melodie speelde zelfs op de wc, net alsof je daar in een aquarium stemming wil komen. ;) Maar goed, ik kwam voor de vissen so let’s talk about that.

SeaLife2
SeaLife3
SeaLife4
SeaLife5
SeaLife16

Wat ik zo gaaf vind aan aquaria is dat het er donker is, en dan de prachtige vissen in grote mooi verlichte bakken. Net alsof je in een andere, bijna magische wereld beland. Betoverend vind ik het iedere keer. Dit aquarium had zelfs een tunnel waar zowel naast als boven je vissen zwommen, net alsof je er tussen liep. Dat vind ik echt geweldig! Verder was het ook interactief want je kon er roggen en zeesterren aaien en overal waren leuke informatieve tekstjes te vinden en kon je een soort quiz doen door het aquarium heen. Niet zo saai en suf dus zoals mensen soms over een aquarium denken.

SeaLife6
SeaLife7
SeaLife8
SeaLife9
SeaLife10
In dit aquarium zwommen ook gave nemo visjes, mooie gestreepte vissen, zeepaardjes, een octopus, grote vissen, kleine vissen en nog veel meer moois. Ook was er een hele show met een leuke zeeleeuw en een prachtig spiegel aquarium waardoor het leek of er wel duizenden vissen zwommen. Ik had natuurlijk ook mijn fotocamera mee, maar foto’s in zo’n donker aquarium maken bleek nog een hele uitdaging. Wat jullie in deze blog zien is een mini selectie uit heel veel foto’s (thank you 16 GB kaartje hihi) en het rauwe materiaal moest ook echt nog nabewerkt worden want het waren lang niet allemaal perfect shots. Fotograferen in het donker is spelen met licht, al je instellingen en dan ook nog op het juiste moment klikken zodat je foto zo scherp is als mogelijk. Ik vond het een super leuke uitdaging. Wat wel typisch was, was dat er overal bordjes stonden dat het niet toegestaan was om te flitsen, want vissen kunnen hier helemaal niet tegen. Wat doet de meerderheid van de mensen om mij heen? Juist, flitsen. Nou goed, mijn foto’s zijn niet geflitst maar zelf uitgedokterd en dat maakt het wel extra leuk.

SeaLife11

SeaLife12

SeaLife13

SeaLife14

SeaLife15
Het beste kwam aan het einde van het aquarium, want daar hadden ze…. kwallen. Kwallen? Hou jij van kwallen? Uhu ik hou van kwallen. Ja niet in de zee ofzo als ik zelf ga zwemmen want dan ben ik als de dood dat ik er op sta maar dus wel om naar te kijken. Ze bewegen zo bijzonder, en hebben echt een prachtige vorm. Sommigen vinden dat misschien raar maar ik vind kwallen echt fantastisch om naar te kijken. Manlief moest me daar dus ook vandaan trekken hihi. Ik heb ook nog filmpjes van mijn vakantie, en daar wil ik 1 video van maken, maar daar zullen de kwallen (en andere mooie visjes) ook nog in komen.

SeaLife17
SeaLife18
Kijk dan hoe bijzonder! Ik geniet echt als ik deze foto’s zie, het was echt heel mooi. Ik was eerst een beetje teleurgesteld dat ik ze niet gezien had, dus dat dit het aller laatste was, dat was voor mij een super verrassing!

Houden jullie ook van vissen/aquaria of vind je er niks aan?

15 Responses to Vakantie Italië – Sea Life Aquarium

 • Ziet er onwijs gaaf uit! Mijn favoriete foto is die met 7 roze visjes (en een paarse). En die laatste foto van die kwal! Ik snap wel dat je ze mooi vind. Ik vind ze alleen altijd zó creepy, haha. Ik ben zelf dol op aquaria! Ik wilde vroeger heel lang orka-trainster worden (toen wist ik nog niet hoe slecht orka’s het hebben in gevangenschap – documentaire op Netflix, aanrader!). Toen zijn we in Amerika naar verschillende aquaria geweest en naar Sea Life. Echt heel gaaf!

  • Hihi mijn zusje wilde vroeger altijd dolfijnen trainster worden. De docu ken ik niet, maar ik moet ook toegeven dat ik nog steeds geen netflix heb, maar de docu klinkt wel interessant. Zo schattig dat je de visjes hebt geteld ;)

 • Prachtige foto’s! Subhan’Allah echt wonderbaarlijk hoe al deze verschillende vissen zijn geschapen.

 • Oh wauw die kwallen! Die zijn lang niet zo mooi als in de sealife in Scheveningen waar ik begin dit jaar nog geweest ben. Ook niet zo heel groot maar het is wel fijn om er door heen te lopen. Lekker visjes kijken en fotograferen voor zover het lukt. Ik ben ook wel eens in de sealife van Tenerife geweest die was ook leuk! Maar die van Londen staat ook zeker nog op mijn verlanglijstje.

 • Wauw wat ziet dat er gaaf en mooi uit zeg! Ik vind kwallen ook heel erg bijzonder en leuk, maar inderdaad niet in de zee of als ze aangespoeld zijn (ben er een keer op gaan staan, brrr!) Ze bewegen altijd zo gaaf vooruit vind ik!

 • Wat mooi! Daar zou ik uren rond kunnen lopen denk ik.

 • Super cool, moet ik met mijn oudste zoontje naar toe. Die is helemaal weg van dieren. Die wordt wetenschapper(volgens hem) hij gaat uit de bol als ik hem hier in los laat.

 • Wat een prachtige foto’s!

 • Salaam aleikom meis, grappig dat iemand over de sea life orcas begint, dacht er ook meteen aan. Heb de docu pas vorige week gezien. Vogens mij kan je et ook wel zien via internet als je Googled op blackfish. Ik ging ook wel eens naar zulke dingen, sealife Parijs en dubai heb ik gehad. Ga nu niet meer maar dat is persoonlijk. Ben wel gek op vissen, zeedieren en duiken! I love it. Je foto’s zijn echt geweldig! Heel mooi en kunstzinnig. Wauw te gek! Leuke blog.

 • Mooie foto’s! Ik ben er vroeger vaak geweest

 • Wauw, wat een prachtigeee foto’s.

 • Ik vind het geweldig! Vooral omdat ik nooit echt durf duiken, zo kom ik toch eens onder water ;-)

 • Jammer dat er niet elke dag word gepost!

 • ziet er goed uit zeg geweldig !! liefs

 • Wat mooi foto`s allemaal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *