Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Studententijd Tag

Nu ik eindelijk zo goed als student af ben (hallo afstuderen!) leek het me leuk om deze -lang geleden opgeslagen- tag eens in te vullen. Er wordt best vaak naar mijn studie gevraagd, en ik ben er tot op heden altijd een beetje vaag over geweest dus wellicht eens tijd om daar verandering in te brengen haha!
studie1

 1. Wat heb je gestudeerd? Welke studies(s)?
  In mijn eerste jaar studeerde ik Toerisme Management, maar daar ging ik met een BAS (Bindend Advies Studie) weg, en daarna ben ik de Functiegerichte Bachelor Toerisme & Recreatie gaan doen.
 2. Waar heb je gestudeerd?
  Aan de Nederlandse Hogeschool voor Toerisme & Verkeer (aka NHTV) in Breda
 3. Als je nog een keer een studie mocht kiezen zou je dan weer hetzelfde gaan studeren?
  Nee. Absoluut niet. Ik zou waarschijnlijk iets kiezen wat meer met mensen te maken heeft. Iets waarbij ik iets nuttigs kan doen, mijn creativiteit beter kwijt kan en ook denk ik wat meer “aan de wandel” ben in plaats van dat het de bedoeling is dat ik achter een bureau zit. Mijn huidige studie is een HEAO (Economische opleiding) en je wordt geacht straks leiding te kunnen geven en manager te zijn en dat vind ik helemaal niet meer bij me passen. Ook heb ik niet veel meer met het hele reiswereldje. Voor ik moslima werd en trouwde wel, maar nu niet meer helaas…
 4. Studentenhuis of thuis?
  Studentenhuis. Ik kom uit Drenthe en Breda was veel te lang reizen dus ik ben op kamers gegaan. Een tijd die ik zeker niet had willen missen!
 5. Wat voor bijbaantjes(s) deed of doe je?
  Oh ik heb van alles gedaan haha. Ik ben gaan oppassen, en dat vond ik ontzettend leuk! 2 keer in de week en dan kookte ik ook. Zwemles, judo les, vriendjes… Ik ging overal mee naar toe. Laatst zocht ik mijn oppaskindje eens op op Facebook en wow hij is zo groot geworden!
  Daarnaast werkte ik bij de Kruidvat. Heb ik een poosje horeca opdrachten gedaan voor Recuit a Student en heb ik bij een callcenter gewerkt.

  i-will-study-and-i-will-win-quote-1

 6. Wat is je favoriete studentenmaaltijd?
  Pasta. In elke vorm! Lekker snel, goed mee te variëren en kun je zo gek of betaalbaar maken als je zelf wil. Een simpele salade er bij en you’re good to go. Pasta pesto is 1 van de liefdes die ik daar ontwikkeld heb.
 7. Ben je lid (geweest) van een studentenvereniging?
  Nee. Daar had ik geen interesse in. Tijdens onze introcutieweek hoorden we al verhalen over ontgroeningen enzo en daar had ik totaal niks mee, en vond dat ook maar een beetje kinderachtig dus ik heb hier nooit voor gekozen. Bijna niemand in mijn jaar ging voor een studentenvereniging ook trouwens…
 8. Is lid zijn van een studentenvereniging een meerwaarde voor je studententijd?
  Ligt denk ik heel erg aan wat je studeert en hoe veel invloed zo’n vereniging daar op heeft. Het kan, maar hoeft niet.
 9. Wat is jouw beste krap bij kas oplossing?
  (cup a) Soep en brood haha. Die tijden kennen we vast wel. Soms moest ik kiezen tussen shoppen en eten… Ging ik vaak toch voor shoppen hihi. Oh en altijd als ik het wel wat breder had liet ik vriendinnen bij mij eten, kon ik mooi eens bij hun eten als ik het niet zo breed had zonder me schuldig te voelen… ;) En als het uit kwam, donderdags al naar huis. At ik mooi donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag bij mamma!
 10. Waaraan had je als student een hekel?
  Mondelinge tentamens en presentaties. Echt niet mijn ding gewoon. Nog niet trouwens.
 11. Welke irritante vraag wil(de) je als student niet horen?
  “Hoe is het met je studie, heb je geleerd voor je tentamens” oh bleh die bemoei vragen, had ik helemaal niks mee. Snapte ook niet dat dat elke verjaardag weer gevraagd moest worden haha, alsof ik niks deed.
 12. Is je studententijd de leukste tijd van je leven?
  Wel een tijd die ik niet had willen missen. Ik ben er zelfstandig en volwassen in geworden. Of het de leukste tijd was? Nee. Ik ben ook heel ziek geweest, heb me soms heel rot gevoeld, en voelde me wel eens alleen. Dus niet perse de leukste. Hoewel ik ook genoten heb van op kamers wonen, een nieuwe stad ontdekken, slaapfeestjes met vriendinnen en zussen, eigen keuzes maken en onafhankelijk zijn.

  studie2

 13. Voelde je jezelf wel eens eenzaam?
  Ja, ik had niet heel veel vriendinnen in Breda en zat ook nog eens midden in het proces van me bekeren dus ik ging niet stappen en dat soort dingen doen waar je als student toch vaak nieuwe vrienden maakt. Ik ben iemand die heel goed op zichzelf kan zijn, maar ik denk dat een ieder zich dan ook wel eens eenzaam voelt.
 14. Wat was het moeilijkste vak van jouw studie?
  Spaans! Maar dat was vooral het mondelinge gedeelte. Wat ik echt lastig vond was financieel management. Ik ben daar gewoon niet zo heel goed in, al die cijfers en berekeningen.
 15. Heb je iets aan je studie gehad?
  Ja, ondanks dat het niet helemaal mijn ding meer is heb ik er veel geleerd, dingen ontdekt en het is toch een mooie basis voor de toekomst. Dus ja, dat zeker wel!

Stiekem ben ik ook best benieuwd wat mijn lezeressen studeren, want ik weet dat volgens mij helemaal niet van de meesten hier! Als je het leuk vind om me dat in de reacties te laten weten, doe dat dan zeker!

2 Responses to Studententijd Tag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *