Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Recept: Yoğurtlu Tavuk şiş (Turkse Kipspiesjes Met Yoghurtmarinade)

Merhabalar!

Mijn naam is Eslem en vandaag ik ben gastblogger hier op Tres Adorable. Sommigen van jullie kennen mij misschien al van Mijn mixed kitchen: mijn foodblog met veel Turkse (maar ook andere lekkere) recepten, in duidelijk Nederlands, mét stap-voor-stap foto’s anthem mp3. Ik ben nu ruim een jaar foodblogger en heb in het afgelopen jaar veel geleerd over koken, bakken, (food)fotografie én online veel leuke bloggers leren kennen waaronder natuurlijk Jorien 윈도우10 로그인 배경화면! Alhoewel veel mensen het niet vermoeden ben ik ‘gewoon’ Nederlandse, getrouwd met een Turkse man, mama van twee prachtige prinsesjes en sinds vorig jaar bekeerd tot de islam, alhamdulillah 차용증! {Alle lof is aan Allah} Vandaag deel ik met jullie een heerlijk recept!

IMG_8990-BorderMaker

Ondanks het feit dat ik mijn man al 10 jaar ken, ben ik pas sinds een paar jaar echt begonnen met Turks koken: daarvoor was het altijd maar een beetje aanrommelen en liep ik vooral tegen het feit aan dat er bijna nergens fatsoenlijke, kloppende Turkse recepten te vinden zijn centos package. Zowel in kookboeken als online klopt er over het algemeen maar weinig van Turkse recepten: ze zijn niet authentiek, ze zijn onduidelijk, er staan geen foto’s bij etc 파워밀 2016 크랙. Steeds meer mensen vroegen me om dit of dat recept en toen heb ik besloten maar meteen een foodblog te beginnen. Inmiddels is Mijn mixed kitchen niet meer weg te denken uit mijn leven en zucht mijn man zelfs niet meer als ik eerst foto’s moet maken voor het op tafel gezet kan worden, haha 아이언맨2. Mijn succesrecepten? Zachte lahmacun (Turkse pizza) en mijn Turkse rode linzensoep 여락2. Dus, twijfel je nog een blog te beginnen over je eigen favoriete onderwerp? Gewoon doen! Het kost veel tijd en energie maar elk positief commentaar of bedankje maakt dat weer helemaal goed 천개의 바람이 되어. En het idee dat jouw gerechten bij mensen op tafel staan is gewoon heel leuk :) .

Vandaag deel ik met jullie een recept voor Turkse kipspiesjes met een yoghurtmarinade 경고음 mp3 다운로드. Door de marinade wordt de kip super zacht, echt heerlijk, en dan heb je nog maar weinig kruiden nodig om er een geweldig gerechtje van te maken. Heerlijk op de barbecue maar ik maak ze ook gewoon in de winter, onder de grill of in de pan Download eclipse 32-bit. Ze zijn nou eenmaal veel te lekker om alleen maar in de zomer te eten!

IMG_8989-BorderMaker

Yoğurtlu tavuk şiş (Turkse kipspiesjes met yoghurtmarinade)
Ingrediënten
300 gram kippendij of kipfilet
1 eetlepel Turkse (of Griekse) yoghurt
½ eetlepel tomatenpuree
½ eetlepel peperpuree (evt. vervangen door extra tomatenpuree)
2 teentjes knoflook
zout, peper, oregano
1 ui
1 rode (punt)paprika

Yemek-001-BorderMaker

Bereiding
Snij de kip in blokjes. Doe het in een schaaltje en voeg ook de yoghurt, tomatenpuree, peperpuree, knoflook (fijngesneden of uit de knoflookpers), zout, peper en oregano toe. Roer alles goed door, dek het schaaltje af met een deksel of wat plasticfolie en zet het in de koelkast om te marineren. Minimaal een paar uur, maar een hele dag of nacht is nog beter. Heeft de kip lang genoeg in de marinade gelegen, begin dan met de ui en paprika grof te snijden (voor aan de spiesjes). Neem vervolgens wat spiesjes en rijg de kip om en om met de ui en paprika eraan. Je kunt de kip nu op diverse manieren bereiden: in de koekenpan of grillpan, op de contactgrill (dat deed ik), op de barbecue of onder de grill in de oven. Let in ieder geval op dat je bij het bakken even het dikste stukje opensnijdt om te controleren of de kip inderdaad gaar is van binnen. Serveer met vers Turks brood, een lekkere gemengde salade en geniet!Afiyet olsun (eet smakelijk)!

11 Responses to Recept: Yoğurtlu Tavuk şiş (Turkse Kipspiesjes Met Yoghurtmarinade)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *