Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Recept: Marmerkoekjes *Geen Oven Nodig!*

Op Instagram hebben jullie al een aantal keer foto’s voorbij zien komen van marmerkoekjes. Direct werd er toen massaal gevraagd om het recept, want het is en niet heel moeilijk, en je hebt er ook nog eens geen oven voor nodig. Perfect, ideaal en makkelijk koekje toch en wel suuuuper lekker!

Marmerkoekjes1
De eerste keer dat ik deze koekjes maakte, ging er het een en andere mis. Ik vergat de chocolade aan de onderkant en ik kon ook niet goed bedenken waar ik de koekjes in ging maken. Ik nam een grote schaal, maar de koekjes werden alsnog best dik. Een bakplaat bleek en beter idee. Maar goed, al doende leert men zeggen ze toch?

Ingrediënten: (voor heel veel koekjes!)

 • 200 gram maria biscuitjes
 • 500 gram pinda’s of hazelnoten
 • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk
 • 3 eetlepels honing
 • 3 eetlepels cacao, gezeefd
 • 2 theelepels kaneel
 • 400 gram witte chocolade en 100 gram melkchocolade (of 400 gram melkchocolade en 100 gram witte chocolade)
 • zonnebloem olie

Verder nodig:

 • Bakplaat of een grote schaal
 • Bakpapier
 • Kom
 • Plastic zakje 2x
 • Pannetje voor het au bain marie smelten van de chocolade
 • Keukenmachine
 • Schaar
 • Satéstokje

Maal in een keukenmachine of hakmolentje de nootjes fijn, en vervolgens ook de biscuitjes. Doe dit in een grote kom en vermeng dit met de gecondenseerde melk, de honing, kaneel en cacao. Het zal dan een plakkerige stevige massa worden. Stort dit uit over een bakplaat of schaal die je van te voren met bakpapier hebt bekleed. Druk dit geheel goed aan.
Vervolgens smelt je de chocolade. Je gaat beide kanten met chocolade besmeren, en voor 1 kant heb je dus de helft nodig. Wil je een witte ondergrond zoals ik, dan smelt je 200 gram witte chocolade au bain marie in een pannetje. Je voegt hier ook 1/1,5 lepel olie aan toe. Ondertussen doe je 50 gram melkchocolade (of witte chocolade als je een bruine ondergrond hebt) in een plastic zakje. Dit zakje knoop je dicht en vervolgens kun je het in het warme (niet kokende!) water leggen waar je ook de witte chocolade in smelt. Het is wel zo makkelijk om dit direct in een zakje te doen zodat je straks geen geknoei hebt.

Marmerkoekjes2
Wanneer de witte chocolade gesmolten is, smeer je dit uit over één kant van de koek. Ik doe dit zelf met een spatel. Mocht je trouwens een hele grote bakplaat hebben zoals ik de laatste keer had, dan kan het zijn dat je per kant 300 ipv 200 gram chocolade nodig hebt. Dan heb je in totaal dus 600 gram nodig, maar dit ligt aan de grote van je bakplaat. Zodra de witte chocolade uitgesmeerd is kun je het zakje met de gesmolten melkchocolade uit de pan nemen. Droog het even af, en knip een heel klein puntje van het zakje af zodat er een klein beetje vloeibare chocolade uit kan lopen.

De lijnen trekken: Als eerste trek je met de vloeibare bruine chocolade horizontale lijnen over je koek heen. De witte chocolade moet op dit moment ook nog vloeibaar zijn want anders kun je vervolgens niet het marmereffect creëren.  Wat je daar voor doet is het volgende; je neemt een statèprikker en daarmee ga je eerst van onder naar boven over je koek heen. Dus verticale lijnen maken. Dit doe je over de hele koek, dus zowel door de witte vloeibare chocolade als door de bruine. Vervolgens doe je het zelfde van boven naar onder toe. Zo ontstaat het marmereffect.

Marmerkoekjes3
Laat de koek nu afkoelen en hard worden in de koelkast. Als het hard geworden is keer je de koek voorzichtig om en bewerk je de andere kant op precies dezelfde manier. Snijd de koek vervolgens in ruitjes/vierkantjes. Het is redelijk lang te bewaren in de koelkast.

Zelf heb ik hem nu met zowel pinda als met hazelnoot gemaakt en beide is ontzettend lekker. Pinda smaakt een beetje Snickers achtig, en hazelnoot is wat minder zwaar en ook heel erg lekker. Zelf denk ik dat hazelnoot mijn favoriet is. Je kunt het verschil tussen beide koekjes ook goed zien. De eerste twee zijn gemaakt met pinda’s, de chocolade is daar te dik geworden (doordat ik alles aan 1 kant had gedaan hihi) de tweede zijn dunner en beter verdeelt. Maar goed, hoe je het ook maakt, het wordt altijd lekker :D

Succes en eet smakelijk!

 

 

14 Responses to Recept: Marmerkoekjes *Geen Oven Nodig!*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *