Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Recept: Limoen & Kokoscake

Kokos, je houdt er van of je vindt het vreselijk. Ik behoor tot de eerste categorie. Ik ben er dol op. Met ananas, met citroen, warm, koud…  Samen met limoen is dit ook echt een geweldige combinatie. Zoet maar met het frisse van limoen en door de keuze voor boter is het ook een lekkere zachte en romige cake geworden. Ik maakte hem voor mijn schoonmoeder die op visite kwam, maar volgens mij heb ik er zelf het meeste van gegeten (haha oopz) zo lekker vond ik hem. Absoluut een blijvertje dus!


Nu is een cake bakken nooit zo moeilijk, maar wat ik hier vooral lekker aan vind is het zachte romige van de cake met de kokos die je er tussendoor proeft en dan die super lekkere icing laag die zuur en fris is door de limoen. Helemaal als het lukt om hem zo mooi gedruppeld langs de randen te laten lopen zoals deze keer ook goed gelukt is. Dan is hij niet te dik en ook niet te dun. Ik kan daar zo enthousiast over worden. :)

Wat je nodig hebt:

 • 170 gram boter (op kamertemperatuur)
 • 140 gram suiker
 • 3 eieren
 • 140 gram bloem
 • 1 grote theelepel bakpoeder
 • geraspte schil van 2 limoenen
 • sap van dezelfde 2 limoenen
 • 60 gram geraspte kokos

Glazuur:

 • 100 gram poedersuiker
 • sap van 1 limoen
 • rasp van 1 limoen

Zo maak je het:

Verwarm de oven vast voor op 180 graden en vet een cake vorm in.

Doe de boter in een kom en voeg hier de suiker aan toe. Klop dit tot een zacht en romig mengsel. Het wordt mooi bleek van kleur nu.

Klop vervolgens 1 voor 1 de eieren er doorheen. Laat het ei iedere keer goed opgenomen worden voordat je het volgende ei toevoegt.

Zeef de bloem en de bakpoeder boven de kom en mix dit er ook kort en snel doorheen. Niet te lang mixen want we willen de cake graag luchtig houden.

Als laatste voeg je de rasp, het sap van de limoen en de kokos toe en spatel je dit er nog even doorheen.

Vervolgens schep je alles in je van te voren ingevette cake vorm en schuif hem in het midden van je oven.

Bak de cake in ong 50 minuten goudbruin. Controleer of hij gaar is door er met bijvoorbeeld een cocktailprikker in te prikken. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.


Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm, haal hem er vervolgens uit en laat de cake afkoelen op een rooster.


Als de cake helemaal afgekoeld is kun je het glazuur klaar maken. Doe hiervoor de poedersuiker in een kom en voeg beetje bij beetje het limoensap toe. Niet alles in 1 keer want je wil niet dat het te dun wordt. Steeds een beetje en dan roeren om de consistentie te bekijken. Het moet echt nog dik en stroperig zijn.

Verdeel vervolgens het glazuur over de bovenkant van de cake en garneer het met de rasp van een limoen.


Serveren op kamertemperatuur met een lekker kopje koffie of thee en genieten maar! Eet smakelijk.

2 Responses to Recept: Limoen & Kokoscake

 • Wat fijn om je weer te lezen! Dit lijkt mij een heerlijke cake! Ik krijg er helemaal een zomers gevoel van. Zelf heb ik wel eens citroen cake gemaakt (naar een recept van de Starbucks) maar jouw creatie lijkt me ook heerlijk. Ik ben net als jij dol op de smaak én ook de geur van kokos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *