Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Recept: Lemon Meringue Pie

Zo, wat een boel lieve reacties mocht ik van jullie ontvangen op mijn laatste blog bericht zeg! Ik had er een paar uur over gedaan om dit te schrijven, maar zo’n enorme explosie aan reacties had ik helemaal niet verwacht. Ik heb lang niet op iedereen kunnen reageren maar jullie lieve woorden hebben mijn hart echt verzacht en ik ben een ieder die de moeite genomen heeft om het stuk te lezen heel erg dankbaar soap 다운로드. Voor vandaag een wat luchtiger onderwerp, gewoon weer ouderwets een lekker recept.

Lekker schuimtaart

Dit recept is er wel 1 die al vaak aangevraagd is, namelijk die van mijn citroen schuimtaart. Hier voor gebruik ik zelfgemaakte lemon curd, maak ik een knapperige bodem en heerlijk schuim bovenop. Ben je benieuwd naar het recept? Het is niet zo moeilijk als je zou denken Daybreak is good mp3! Lees maar mee.

Ingrediënten

 • 1 recept lemon curd
 • 225 gram bloem
 • 160 gram koude roomboter in blokjes
 • 80 gram witte basterdsuiker
 • 1/2 losgeklopt ei
 • Snufje zout
 • 200 gram eiwit (ongeveer 4 grote eieren)
 • 75 gram poedersuiker
 • 325 gram kristalsuiker
 • 85 gram water

Extra:

 • Vlaaivorm
 • Bonen, rijst of blind bak knikkers
 • Thermometer
 • Mixer
 • Hittebestendige kom

Taart bodem maken:

Officieel begin ik altijd met het maken van de lemon curd, maar meestal maak ik deze vaak al 1 of 2 dagen van te voren, zodat die lekker koud en stijf al is. Mocht je dat nog niet gedaan hebben, ook geen ramp maar doe dat dan als eerste en laat het een paar uurtjes staan. Vervolgens kan je beginnen aan de taartbodem 리믹스 3.0 다운로드.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Voor de bodem kneed je de bloem met de boter, basterdsuiker, snufje zout en het halve ei met de hand tot een soepel deeg. Met de keukenmachine kan ook trouwens, maar dat vind ik zelf niet zo handig werken voor een klusje wat toch zo klaar is. Vet vervolgens je vlaaivorm in en duw het deeg in de vorm uit zodat alles gelijkmatig verdeeld is over de bodem en de randen. (Uitrollen tot een lap kan ook, maar ik vind met de hand uitdrukken net zo makkelijk) Prik vervolgens met een vork gaatjes in de bodem en leg hier een vel bakpapier op. Op dit bakpapier leg je de bonen/rijst of de knikkers om de bodem zo gezegd blind te bakken. Dit zorgt er voor dat de bodem mooi plat blijft. Je bakt de bodem 20 minuten met de vulling er op en voor de laatste 10 haal je dit er af. Totale baktijd is dus 30 minuten.

Vervolgens laat je de bodem even afkoelen terwijl je verder gaat met het schuim.

Italiaans schuim:

Ik maakte dit recept eerst met gewoon meringue schuim, maar dit is op basis van rauwe eiwitten en toen ik zwangeren in mijn omgeving kreeg ben ik over gegaan op Italiaans schuim welke wordt gemaakt met een kokend hete suiker siroop waardoor het eiwit niet meer rauw is. Ook vind ik de textuur hier van veel mooier en zachter omdat je absoluut geen suiker korreltjes meer proeft. Het is even iets meer opletten, maar absoluut de moeite waard.

We beginnen met het splitsen van de eieren, zorg dat er absoluut geen eigeel bij zit. Je kunt in sommige supermarkten ook eiwit in een fleje kopen. Heel handig hier voor! Doe deze eiwitten in een hittebestendige kom (ik gebruik hier voor mijn kenwood keukenmachine maar mocht je dit niet hebben, met een mixer lukt het ook!) Zorg er voor dat de kom ruim is, want het schuim zal flink toenemen in volume.

Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker en laat dit even zo staan. We gaan nu door met de suikersiroop.

Suikersiroop maken:

Neem een pannetje en doe hier je exact (!) afgemeten water (let op; dit is in grammen dat is geen typefout) en suiker in. Zet deze op het vuur en laat je tot een temperatuur van exact 121 graden komen. Dit kan je meten met een keuken thermometer en zorg er voor dat je exact deze temperatuur aanhoudt. Zorg er ook voor dat wanneer je een losse mixer gebruikt deze klaar staat om direct te gebruiken zodra de siroop op temperatuur is. Zodra de 121 graden bereikt is haal je de pan van het vuur.

Nu is het tijd om te mixen. Doe dit altijd met zorg en aandacht want de suikersiroop is natuurlijk wel heel heet. Schenk de suiker siroop al mixend langzaam bij de stijve eiwitten. Blijf mixen op de hoogste stand tot het eiwit helemaal stijf is en er mooie pieken ontstaan. De kom zelf zal nog wat warm aanvoelen maar het schuim zelf is goed afgekoeld.

Taart opmaken:

Nu kun je de taart op gaan maken. De bodem is inmiddels afgekoeld en kun je uit de vorm nemen. Zet deze op een mooie schaal of plateau. Schep vervolgens de lemon curd er in en vervolgens kan het schuim er bovenop. Dit kan je er mooi in toefjes opspuiten met een spuitzak maar ook gewoon scheppen en zelf met een lepel pieken maken kan ook, dit staat heel rustiek.

Als laatste kan je het schuim bovenop een mooi bruin kleurtje geven met een brandertje, maar ook even onder de hete gril in de oven is een optie als je geen brandertje hebt, maar hou dan alles wel goed in de gaten anders heb je in no time zwart schuim. Mocht je nog Italiaans schuim over hebben kan je dit afbakken in vormpjes door het op bakpapier op te spuiten en voor 2 uur op 100 graden in de oven te schuiven.

Eet smakelijk en tot de volgende keer,
Jorien

2 Responses to Recept: Lemon Meringue Pie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *