Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 28 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Recept ❤ Lemon Curd

De afgelopen dagen ben ik helemaal in to de citroen. Ik ben altijd al gek op citrusvruchten (en vooral op citroen) geweest. Er zijn foto’s van mij als drie jarige met een blikje spa citroen en ook van citroen snoepjes en geurtjes kreeg ik nooit genoeg. Het afgelopen weekend maakte ik voor het eerst lemon meringue pie, en hoe wel die heerlijk was heeft dat recept nog wat bijschaven nodig. De citroen curd die ik maakte voor dit recept niet. Die was heerlijk, perfect gewoon. Echt mjammie. En super eazy ook nog eens!

LemonCurd
Lemon curd is lekker bij heel veel dingen heb ik al ontdekt. Scones met lemon curd, door je yoghurt met wat fruit en granola, of op een cupcake. Zó yummie allemaal. Lemon curd kan je trouwens ook maken met andere citrusvruchten (alleen het het dan lime-, grapefruit of sinaasappel curd natuurlijk) en zo zijn er heerlijke variaties te maken. Mijn favoriet op dit moment is een flinke lepel door mijn ontbijt yoghurt. Té lekker gewoon. Oh en die meringe taart, daar kom ik op terug want dat was 1 van de lekkerste taarten die ik in tijden heb gegeten hihi.

Ingrediënten:

  • De rasp van 2 flinke citroenen
  • Het sap van 2 flinke citroenen, zonder pitjes en velletjes
  • 125 gram ongezouten roomboter in blokjes
  • 2 eieren geklutst
  • 200 gram kristalsuiker

Lemoncurd1

Bereiding:
Rasp allereerst de gele schil van de citroenen. Niet het wit, want dit is bitter. Daarna pers je de citroenen uit en zeef je het sap. Neem dan een pan en zet hier in een schaal (au bain marie) zorg dat er genoeg water in de pan zit want het moet wel even doorkoken. Doe het vuur aan en doe het sap, de rasp en de suiker in de kom. Als de suiker goed vermengd is met het sap en de rasp doe je er de blokjes roomboter bij. Niet alles in 1 keer, gewoon beetje bij beetje tot het helemaal gesmolten en opgenomen is. Als laatste voeg je de geklutste eieren toe en roer je dit er goed doorheen. Daarna is het een kwestie van wachten. Langzaam aan zul je zien dat dit mengsel dikker wordt. Blijf het wel doorroeren en opletten maar na een minuut of 20 zal het ongeveer zo dik als yoghurt zijn en dan is het klaar. Let er in ieder geval op dat het niet gaat koken (zet je vuur niet te hard) en blijf goed doorroeren.

Wat ik daarna heb gedaan is alles in een grote langwerpige schaal gieten zodat het uitgespreid is en vervolgens een stukje plastic folie er overheen tegen vellen. Alles goed laten afkoelen (het zal dan nog een beetje dikker worden) en daarna in schone en gesteriliseerde potjes en hop de koelkast in. Lemon curd is ongeveer 2 weken houdbaar maar als je wil kan je het ook invriezen zodat je iedere keer een verse portie kunt ontdooien.

Ik ben benieuwd wat jij maakt met lemon curd!

Signature

7 Responses to Recept ❤ Lemon Curd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *