Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Recept ❤ Dadeltaart Van Bagels & Beans

Het worteltjestaart recept van vorige week viel goed in de smaak, en ik hoop dat dit recept dat ook weer zal doen! Vandaag deel ik mijn allerlekkerste, allermakkelijkste favoriete recept met dadels, namelijk de dadeltaart van Bagels & Beans. Mjammie!

Dadeltaart3

De dadeltaart van Bagels & Beans is er 1 die ik regelmatig maak als ik denk “ships… er komt visite en ik heb niks lekkers” want deze taart hoeft niet in de oven en is snel klaar en heel lekker. Mijn schoonmoeder is dol op dit lekkere hapje en ik breng haar altijd een stukje als ik dit maak. Het recept is ook super eazy trouwens! Let’s get started.

Ingrediënten

500 gram dadels (ontpit en in reepjes gesneden)
250 gram ongezouten roomboter
150 gram bruine basterdsuiker
1 handje walnoten (of meer), fijngehakt
1 rol Maria biscuitjes, in kleine stukjes gebroken.
1 eitje
Caramelsiroop. Te vinden op de koffie afdeling in de supermarkt, van Douwe Egberts
Kokossnippers

Taartvorm/springvorm, ingevet

Dadeltaart2

Zo maak je het

Neem een grote pan en smelt hier in de boter. 250 gram is inderdaad een heel pakje ja, niet van schrikken. Gewoon rustig laten smelten.

Vervolgens voeg je de suiker toe en blijf je roeren zodat de suiker een beetje oplost in de boter. Neem dan het eitje en klop deze even los. Voeg hem dan toe aan het mengsel in de pan en blijf goed roeren want anders krijg je klontjes ei en dat wil je niet. Laat dit onder voortdurend roeren even zachtjes koken. Doe er dan een goede scheut van de caramelsiroop bij en roer het even door.

Voeg de dadels toe en meng het met het mengsel. Laat dit even kort doorkoken. Daarna doe je hetzelfde met de koekjes en de walnoten.

Stort het geheel in een ingevette taartvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.

Laat ongeveer 1½ uur afkoelen in de koelkast zodat het een stevig geheel wordt. Als de taart koel is strooi je er nog kokos strooisel overheen.

Dadeltaart1

Mmm dit recept is echt ontzettend lekker, ik heb er nu alweer zin in. Als je het goed luchtdicht en koel bewaard kun je deze taart ook makkelijk een aantal dagen bewaren want er is weinig bederfelijks aan. ALS je hem natuurlijk niet gewoon opeet, want ik garandeer je dat je er weg van zal zijn!

Laat me weten wat je er van vindt. ;)

image

18 Responses to Recept ❤ Dadeltaart Van Bagels & Beans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *