Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Recept: Batbot Met Homemade Kip Kerrie Salade

Vroeger kon ik me niet voorstellen dat ik zelf nog eens brood(jes) zou maken of dat ik het leuk zou vinden om dit te doen, maar ondertussen is wel anders gebleken 아이템매니아. Ik vind het super leuk om broodjes te maken, vooral kleine broodjes met lekkere vulling. Ik doe dit voor wanneer ik aan het vasten ben, of lekker voor op zaterdag directx 다운로드. Me likey!

Batbot is een Marokkaans broodje wat een beetje lijkt op pita broodjes. Je bakt ze in een pan en ze zijn zeker geschikt voor een beginner 시간을 달려서 mp3. Toen ik ze laatst maakte vulde ik ze met zelfgemaakte kip kerrie salade, die ook echt yummie was. :eating: :eating: :eating: Vandaag deel ik beide recepten met jullie Black Desert Labs!

Batbot1

Ingrediënten:
Voor de batbot

 • 250 gram bloem
 • 100 gram fijne griesmeel (smida)
 • 1 eetlepel verse gist
 • 1/2 eetlepel zout
 • 1 tl suiker
 • 1 groot glas lauwwarm water
 • Wat extra griesmeel om mee uit te rollen

Voor de kip kerrie salade

 • 1 kipfilet
 • 2 tl kerrie
 • 1 bosuitje
 • 1/2 blikje ananas
 • 4 el mayonaise (je kan ook de helft vervangen voor 2 el yoghurt)
 • peper en zout naar smaak

Bereiding van de batbot:
Kneed de ingrediënten samen tot een soepel deeg. Kijk zelf even of er of wat meer water of wat meer bloem toegevoegd moet worden. Wanneer het te droog is moet er iets meer water bij en wanneer het te nat is iets meer bloem. Laat het vervolgens even afgedekt staan. Ongeveer 15 minuten.  Vervolgens bestrooi je het aanrecht met wat griesmeel en rol je het deeg uit. Bestrooi het tijdens het rollen ook nog met wat griesmeel zodat de roller niet plakt. Rol de lap uit tot een lap van ongeveer een halve cm dik. Neem een glas en steek zo de broodjes uit. Leg deze cirkeltjes op een bakplaat. Dek af met een doek en laat dit op een warme plek 45 minuten rijzen. Wanneer dit klaar is neem je een zware pan (Marokkaanse makla of wat je zelf hebt) of een pizza pan kan ook en hier bak je de broodjes in. Zet het vuur zacht/gemiddeld en wanneer de broodjes opbollen draai je ze om. Wanneer ze gaar en een beetje afgekoeld zijn kun je ze open snijden en vullen met wat je maar wil.

Batbot2
Bereiding van de kip kerrie salade:

Neem een pannetje en kook hier de kipfilet in gaar. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes. Haal de kip er daarna uit, laat afkoelen en scheur het in kleine stukjes (of snijden, dat mag ook. ;) ) Snijd de bosui in kleine ringetjes en neem vervolgens een kommetje waar je alles in doet. Alles door elkaar mengen en voila! Lekker koud laten worden in de koelkast en dan op je verse batbot (of ander broodje) smeren.

Batbot is ook heerlijk met diverse soorten andere vulling, bijvoorbeeld tonijnsalade of komkommersalade. Yummie!

 

9 Responses to Recept: Batbot Met Homemade Kip Kerrie Salade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *