Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Recept ❤ Amandel Kaneel Twisters

Ik hou er van om lekkere recepten uit te proberen. Vooral in het weekend heb ik hier tijd voor en dan doe ik dit ook graag om de familie mee te verwennen Download the megastudy player. Lekker uitdelen, daar hou ik ook van. Toen ik laatst op zoek was naar het recept voor verse witte bolletjes kwam ik ook dit lekkere recept voor Amandel Kaneel Twisters tegen Metal Slug 5. Deze komt van “uit de keuken van Levine“, waar je absoluut eens moet kijken als je op zoek bent naar lekkere brood/deeg recepten 또봇 무료. Ik veranderde wel een paar dingetjes omdat ik niet alles in huis had, maar het resultaat mocht er wezen.

Amandelkaneeltwist
Wat echt een uitkomst is, is mijn nieuwe keukenmachine. Héérlijk dat deze gewoon mijn deeg kan kneden! Natuurlijk kan het ook gewoon met de hand, als je niet zo’n luie huisvrouw als ik bent haha. Ik zelf vind het echt heel handig omdat ik zo verder kan met andere dingetjes die ook moeten gebeuren.

Ingrediënten:
Deeg:

 • 500 gram tarwebloem
 • 1 blokje verse gist
 • 30 gram suiker
 • 8 gram zout
 • 30 gram zachte ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld tot lauw
 • 60 ml lauwwarm water
 • 160 ml lauwwarme melk
 • 100 gram ei (= 2 M eieren, op kamer temperatuur)
 • 1 theelepel vanille extract

Vulling:

 • 150 gram fijngemalen amandelen
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 25 gram honing
 • 45 ml water (ongeveer)
 • 1 theelepel kaneel

Verder:

 • gesmolten roomboter
 • kaneel
 • suiker
 • keukenmachine
 • bakpapier
 • kwastje

Amandelkaneeltwist1
Bereiding:

Ik bereid het deeg met mijn keukenmachine. Je doet dan alles in de mengkom en mengt dit kort met een houten lepel tot het vocht en de droge ingrediënten enigszins vermengd zijn en vervolgens zet je de machine aan en laat je het 10 tot 15 minuten kneden tot je een soepel deeg hebt. Doe je het met de hand dan doe je in principe het zelfde maar zorg dan voor een ruime schaal/kom waar je het deeg voor zo’n 15 minuten goed in kunt kneden. Het deeg wordt vanzelf minder plakkerig na mate je het langer kneed.

Vervolgens vet je een kom licht in met zonnebloem olie en leg je de deegbal hier in. Draai hem even om zodat alle kanten licht ingevet zijn en dek het vervolgens af met een schone theedoek. Laat ongeveer een uur rijzen op kamertemperatuur tot dubbel volume.

Next step, de vulling. Als je de amandelen nog moet fijnmalen, doe dit dan in een hakmolentje/keukenmachine. Vervolgens doe je alles bij elkaar en roer je tot je een fijne smeerbare vulling hebt.

Amandelkaneeltwist2
Als het deeg voldoende is gerezen rol je het deeg uit met een deegroller op een iets ingevette werkplek. Maak er een rechthoekige lap van , net als bij kaneelbroodjes. Vervolgens smeer je de vulling uit over het bovenste deel van de deeglap (in de breedte) en vervolgens vouw je de onderkant er overheen en rol je er licht met de deegroller overheen om het aan te drukken. Vooral langs de randjes zodat de vulling er goed in zit. Daarna snijd je met een deegsteker of een mes de lap in repen van ongeveer 3 cm breed. Daarna twist je deze repen door beide kanten een andere kant op te draaien. Net als dat je dit met een handdoek die je uit moet wringen zou doen. Verdeel deze twisters over een bakplaat waar je eerst natuurlijk een vel bakpapier op hebt gelegd. Laat steeds een beetje ruimte tussen de repen zitten. Dek de repen af met ingevet plastic folie (met zonnebloem olie) en laat ze nogmaals 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden Celsius. Bak de repen na de 45 minuten rijzen in 15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Nadat ze uit de oven zijn gekomen smelt je een beetje roomboter in de magnetron en meng je wat kaneel en suiker. Bestrijk de twisters direct na het bakken met de boter en strooi er vervolgens de kaneelsuiker overheen.

De twisters zijn het lekkerste als ze net vers zijn, en anders kun je ze in een afgesloten zak 1 dag bewaren.

wpid-signature.png

3 Responses to Recept ❤ Amandel Kaneel Twisters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *