Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Ramadan, Wat Is Dat Dan?

Ramadan mubarak lieve lezeressen! Op het moment dat ik dit schrijf heb ik nog een uurtje te gaan voor ik mijn eerste iftar van deze gezegende maand zal hebben. Gezellig bij mijn schoonmoeder thuis. De eerste dag vasten zit er al bijna op en ik voel me goed! Afgelopen nacht voor de eerste keer taraweeh gebeden en mijn eerste sahur maaltijd gegeten en ik ben altijd weer intens gelukkig als ik deze gezegende maand weer heb gehaald cLanguage.

RamadanMubarak

Omdat ik deze maand regelmatig een blog over de ramadan en het vasten wil schrijven, leek het me een goed idee om eerst even een korte uitleg te geven over wat deze maand voor de moslims inhoudt. Ik weet namelijk dat ik ook een heel aantal niet moslims heb, en ik wil hun graag laten kennis maken met deze bijzondere maand.

De ramadan is de negende maand op de Islamitische maankalender avi 파일 다운로드. Het is de maand waarin de profeet Mohammed zijn eerste openbaringen van de Quran kreeg. De ramadan is een maand van zelfbeheersing, de baas zijn over je begeerten en het is de maand waarin de Quran veelvuldig wordt gereciteerd en gelezen. Het is een maand ie door moslims volledig aan hun geloof wordt gewijd en waarin de ziel wordt gezuiverd.

De ramadan is altijd 29 of 30 dagen. Dit is afhankelijk van of de nieuwe maan wordt gezien of niet 액티브스퀘어. De maan geeft het begin en het einde van deze maand aan. Omdat moslims een maankalender volgen verspringt de ramadan ieder jaar ongeveer 10 dagen op de gregoriaanse kalender.

Tijdens de ramadan onthouden moslims zich tussen het aanbreken van de dagenraad en zonsondergang volledig van eten, drinken, seksuele gemeenschap adb fastboot 다운로드. Ook is het niet toegestaan om te roddelen, slecht te spreken, te liegen of om iemand kwaad te doen.

Ramadan2

Het vasten is 1 van de 5 basis zuilen van de Islam. Het is de vierde zuil en komt na de geloofsbelijdenis, het gebed en de zakaat, de verplichte belasting die aan de minderbedeelden in de samenleving wordt gegeven Download Pokemon Go. Het is een verplichting voor iedere volwassen moslim of moslima die hier toe fysiek in staat is. Jonge kinderen en chronisch zieken hoeven niet te vasten. Zwangere en zogende vrouwen, en vrouwen die ongesteld zijn hoeven niet te vasten, maar zij moeten hun vasten later wel inhalen.

Voor moslims is het toegestaan om het vasten te verbreken als er sprake is van gevaar voor de gezondheid 신문 기사. Wanneer je lichaam dus aangeeft dat het echt niet meer kan is het toegestaan het vasten te verbreken, maar anders niet. Ook een reiziger hoeft niet te vasten. In deze gevallen moet een moslim zijn vasten later, na de maand Ramadan wel inhalen.

In de ramadan eet je ‘s morgens een maaltijd voor het fadjr gebed (het gebed bij het aanbreken van de dagenraad) welke sahur wordt genoemd Download yoga music. Met zonsondergang verbreek je je vasten met een maaltijd die iftar wordt genoemd.

RamadanSplash
Het vasten wordt traditioneel verbroken met dadels, maar wanneer men hier niet over beschikt kun je het vasten ook breken met water.

In de maand ramadan wordt er ‘s avonds/’s nachts na het laatste gebed nog het speciale taraweeh gebed gebeden. Dit is een gebed waarin de quran wordt gereciteerd ps 포토샵 다운로드. In de 30 dagen van de ramadan wordt de hele quran uitgelezen.

De maand ramadan is binnen de Islam waardevoller dan de andere maanden en laylat-al Qadr (de waardevolle nacht) is beter dan duizend maanden samen. In deze nacht bracht de engel Djibriel (Gabriel) de eerste openbaring van de quran aan de profeet Mohammed. Laylat-al Qadr vindt plaats in 1 van de laatste 10 nachten van de ramadan Download me to see you. In deze nachten wordt de aanbidden nog verder verhoogd en brengen (vooral de mannen) sommige mensen hun tijd helemaal door in de moskee. Dit wordt itikaf genoemd.

In de maand ramadan wordt verplicht zakaat ul fitr betaald. Dit is een bedrag wat wordt betaald voor ieder lid van het gezin, inclusief kinderen, en wat wordt geschonken aan de minderbedeelden in de samenleving Download the yum dependency package. Dit bedrag kun je betalen tot vlak voor het feestgebed op de dag van het suikerfeest.

De maand ramadan eindigt met eid ul fitr of terwijl het suikerfeest. Op deze dag bidden moslims het zogenaamde eid gebed het feest gebed in de moskee, dragen ze schone en als het kan nieuwe kleren, en bezoeken ze vrienden en familie. Op deze dag is het niet toegestaan om te vasten.

Tot zo ver mijn ramadan weetjes. Deze week zal ik ook alle vragen van de ask me anything beantwoorden en proberen om een vlog op te nemen. Voor nu ga ik me klaarmaken voor iftar. Fijne ramadan!

12 Responses to Ramadan, Wat Is Dat Dan?

 • Fijn en informatief artikel heb je geschreven, zo leer ik toch nog veel dingen die ik niet wist over de Ramadan. Succes met het vasten en geniet van alle mooie (feest)momenten deze maand! :)

 • Ramadan mubarak! Dat deze maand ons dichter bij Allah (swt) brengt :)

 • mooi geschreven! Succes!

 • Erg informatief Jorien! Heel veel succes weer dit jaar en geniet van je spirituele reis deze maand :)

  Ik vroeg me nog wel wat af; vrouwen die ongesteld zijn hoeven niet te vasten, maar als de ramadan 30 dagen duurt, en de gemiddelde vrouw een cyclus van 28 dagen heeft, betekent dat dan dat vrouwen eigenlijk altijd een kleine week vasten later moeten inhalen?

 • Salaam aleikom en ramadan moebarak! Mooi en duidelijk stukje, heb het doorgestuurd naar mijn moeder :) moge allah ons vasten accepteren en ons de hele ramadan laten meemaken en ons leiden.

 • P.s wat mij (en mn moeder ook zei ze net) wel opviel is dat je niet mag roddelen en kwaad spreken in de ramadan. Dat mag natuurlijk nooit. Je wordt er nu denk ik extra aan herinnert hoe je gedrag als moslim (altijd) zou moeten zijn

 • Leuk geschreven. Ben benieuwd naar je video!

 • Mooi geschreven hoor!

  Liefs

 • Wat goed dat je over Ramadan heb geschreven.

 • Weet jij toevallig hoe het zit als je lang borstvoeding geeft? Ik geef nu (bijna) 1 jaar borstvoeding. Stel dat ik zwanger zou worden volgend jaar en dan nog steeds borstvoeding geef..en het ‘nieuwe’ kindje krijgt dan ook borstvoeding waardoor ik de komende je jaren niet ‘kan’ vasten?

  • Daar over is een verschil van mening. De ene is dat je het zelf in moet halen, dat zou je dan bijvoorbeeld kunnen doen wanneer de dagen kort zijn en de borstvoeding niet meer een hoofdmaaltijd is, maar alleen nog voor er bij. En de andere mening is dat het toegestaan is voor zogende/zwangere vrouwen om deze dagen af te kopen door middel van het voeden van een arme per gemiste dag. Dan zou je +/- 5 euro per dag moeten rekenen en dit dus hier voor uitgeven. Ik heb dat zelf gedaan toen het er nog op leek dat ik chronisch medicijnen zou moeten gebruiken en nooit meer zou vasten. Een vriend van mijn man heeft toen 30x een gezin voorzien van eten uit mijn naam en met mijn geld. Maar de complete bewijsvoering heb ik hier nu niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *