Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Ramadan ❤ Tijd Voor Actie

Ramadan? Begin je daar nu al over? Jazeker mijn lieve dames want het is alweer bijna zo ver. Vandaag is het namelijk 1 Shabaan is en dat houdt in dat we nog maar een maandje van onze heilige maand Ramadan af zitten. Tijd dus om wakker te worden en in actie te komen! Het is tijd voor een plan van aanpak.

Ramadan2015

Ik vind het altijd belangrijk om het maximale uit de maand Ramadan te halen adb fastboot 다운로드. Het is namelijk niet alleen maar eten en slapen. Verre van natuurlijk, hoewel dat vaak wel zo lijkt te zijn. Wat mij de eerste jaren van de Ramadan vaak gebeurde is dat het me opeens “overviel” wanneer het zo ver was. Wanneer de Ramadan eenmaal begint worden de meeste van ons opgeslokt door vragen als “wat moet ik koken”, “hoe overleef ik mijn dag” en “waar haal ik voldoende tijd voor slapen vandaan” Download Pokemon Go. Zonde want de ramadan is zo veel meer!

Tijd voor actie dus

We hebben nu nog een maand te gaan dus het is tijd voor het stellen van doelen.
Wat wil ik gaan leren deze ramadan?
Wat wil ik praktiseren deze ramadan?
Wat wil ik afleren deze ramadan?

Deze punten zal ik nu wat uitgebreider toelichten zodat je begrijpt wat ik bedoel 신문 기사.

Wat wil ik gaan leren deze ramadan?

Bij het punt wat wil ik leren deze ramadan kun je denken aan kennis die je op wilt doen. Voorbeelden hier van zijn het leren van nieuwe suwar (verzen) uit de Koran die je uit je hoofd wilt leren. Boeken die je wilt lezen. Lezingen die je wilt bijwonen of luisteren. De Koran die je in deze maand van kaft tot kaft wilt lezen. Maak een lijstje van wat je wil en bedenk hier bij dat je wel realistisch moet blijven. Stel bijvoorbeeld dat je nog niet zo lang bezig bent met de Koran memoriseren dan is het idee om een grote surah te leren misschien wat te veel en ga dus wel voor iets wat haalbaar is.

Maak een lijstje van lezingen die je zou willen bijwonen bij jou in de buurt en mocht dit niet haalbaar zijn dan kun je natuurlijk ook op internet zoeken naar lezingen om te luisteren en hier een momentje voor inplannen. Het zelfde geldt voor boeken die je zou willen lezen en natuurlijk moet je ook dagelijks tijd maken voor het lezen van een djuz (1/30e gedeelte) van de Koran. Mijn belangrijkste tip op dit gebied is neem ook niet te veel hooi op je vork. Dingen kosten best veel tijd en als je niet gewend bent regelmatig te studeren en kennis in je op te nemen kan het zijn dat alleen de Koran uitlezen al voldoende voor je is.

Wat wil ik praktiseren deze ramadan?

Er zijn vele kleine sunnah (dingen die de Profeet Mohammed ook deed en die niet verplicht zijn maar wel aangeraden) die gemakkelijk zijn om te doen maar die we soms toch laten. Probeer er deze ramadan eens een aantal op te pakken! Denk hierbij aan het geven van sadaqa (liefdadigheid in de vorm van geld of spullen), het bidden van aangerade gebeden naast dat wat verplicht is, het eten van sahur (de maaltijd in de ochtend) als je dit niet doet en zo zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen. Wellicht dat ik hier later op terug kom als jullie dit leuk vinden. Misschien wil je ook wel iets groots gaan praktiseren deze ramadan. Dit is bijvoorbeeld het perfecte moment om te starten met de hoofddoek, om te stoppen met het luisteren naar muziek (voor mijn niet moslim lezeressen, ja dit is iets wat wij eigenlijk niet mogen) of om bijvoorbeeld het gebed goed te gaan verrichten als je dit nog niet deed.

Wat wil ik afleren deze ramadan?

We hebben allemaal onze slechte gewoontes dus tijd om daar afstand van te nemen. Misschien rook je, heb je een relatie die niet goed voor je is, sta je niet op voor het fadjr gebed (bij het aanbreken van de dag) of ben je onaardig tegen je ouders of andere familieleden. Ramadan is your moment to stop! Het is overgeleverd door abu Huraira dat de Profeet (vrede en zegeningen zijn met hem) heeft gezegd dat in de maand Ramadan de deuren van de hel gesloten zijn, de poorten van de hemel zijn geopend en dat shaytaan (de duivel) vastgeketend is. -overgeleverd door bukhari- Het ideale moment dus om te stoppen met dingen die eigenlijk niet goed voor je zijn en de stap te zetten tot het worden van een beter persoon. Je kunt het!

Zorg er voor dat al je doelen SMART zijn

Smart. Hallo Jorien we zitten niet meer op school hoor. Maar geloof me, dit helpt! Voor degene die niet weet wat SMART inhoud:

Specifiek
Meetbaar
Acceptabel
Realistisch
Tijdgebonden

SMART dus. Hartstikke handig om dit ook op je ramadan planning toe te passen. Hoe je dit doet in de praktijk is bijvoorbeeld door een groot papier op te hangen met je planning en hierbij te zetten wat je precies wanneer wilt gaan doen. Hoe lang je daar voor hebt en in je achterhoofd te houden dat dit dit ook werkelijk kunt uitvoeren.

Ramadan prep

Natuurlijk is het niet handig om pas op de eerste dag van de ramadan het roer opeens helemaal om te gooien dus probeer deze maand al te kijken wat je kunt doen. Begin alvast met dingetjes door te nemen, verricht je gebed op tijd, probeer eerder te gaan slapen en op tijd weer op te staan en stuur langzaam af op deze gezegende maand. Laten we er weer iets moois van maken!

Wat is jouw beste ramadan voorbereiding tip?
wpid-wpid-signature4.png

10 Responses to Ramadan ❤ Tijd Voor Actie

 • Wat een superleuk artikel masha Allah! <3

 • Handige tips!! Ik moet zeker een aantal doelen gaan opstellen voor dit jaar in sha Allah.

 • Ramadan is idd meer als eten voorbereiden, ook ik houd het graag realistisch. Bedankt voor het delen van je doelen!

  • Mijn eigen doelen heb ik bewust -nog- niet gedeeld omdat ik dat een deel qua praktiseren vind om voor mezelf te houden. Ik wil daar liever niemand die iets nog niet kan of anders doet voor het hoofd stoten.

 • salaamalaikoem
  wat een leuk en leerzaam stukje!

  ik wil er inshaAllah ook wat van maken deze ramadan. Ik. kan me nog herinneren dat je een keer je schema/planning liet zien voor de.vorige ramadan. Ik vond het erg slim en handig maar kan die foto nergens meer vinden helaas. zou je hem aub nog een x willen plaatsten of eventueel kunnen versturen? dzazaak Allahoema ghair an voor de moeite

 • Salaamalaikoem
  Had het dinsdag ook gezien nog een mnd. en we zitten in de ramadan mnd. . Gaat vlug toch. Wil voor mij ook zeggen dat m’n jongste een jaar oud wordt.
  Ik zat al gisteren te denken voor ik je stukje las wat ik als doelen wilde stellen voor de ramadan (denkend aan je stuk vorig jaar over de ramadan.)
  eigenlijk weet ik vrij goed wat ik wil gaan doen maar er was iets dat bleef angen, hoe doe ik dit met de kinderen. Te eerste heel praktish met het eten en zo, ten tweede nu m’n oudste 7 j. is zal hij wel goed beseffen dat het wat anders loopt dan anders.( het is echt de eerste keer dat ik een volledige ramadam zal meedoen dit ivm zwngerschapen en gezondheid) wat kan ik hem bijbrengen op deze leeftijd ivm de ramadam. Misschien weet jij wat tips of zijn er anderen die me wat kunnen helpen.
  Thanks

 • Salaam aleikom! Super leuk artikel en ook zo waar. Ik ben bezig met mn planning maar af is het nog niet. Voor de moeders, gebruik de ramadan om het leuk te maken voor je kids. Van aftelkalender(voor of in de ramadan) tot ramadan vlaggetjes in huis, knutselwerkjes, doelen voor de kids, sadaqah spaarpotje maken en vullen, kaartjes maken om elke dag iets te leren, snoepramadan voor de jongsten ipv het echte vasten. Allemaal super leuke manieren voor de kids.

 • Gaat vlug toch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *