Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Ramadan Mubarak, Een Gezegende Ramadan ❤ #RamadanChallenge

Goedenavond lieve lezeressen, ramadan mubarak kareem! Een hele fijne, en gezegende ramadan gewenst. Vandaag is de eerste dag van de vastenmaand Ramadan. De maand waarin moslims tussen zonsopkomst en zonsondergang zich onthouden van eten, drinken, roken, seksuele gemeenschap en ze meer tijd besteden aan het verrichten van ibadah of terwijl aanbidding van Allah 500px 사진 다운로드. Ook ik doe dit jaar weer mee en onze eerste dag zit er over een paar uurtjes alweer op!

rp_Ramadan2011.jpg

Ramadan

De maand ramadan is de negende maand op de Islamitische maankalender. Ieder jaar verschuift de ramadan met een dag of 10 omdat er dus een maandkalender gehanteerd wordt en deze loopt niet gelijk met de kalender die wij “normaal” hanteren Download Soapcast. Er moet worden gekeken naar de nieuwe maan en zodra deze is gezien aan het einde van de maand sha’baan begint het Islamitische vasten. Zoals ik in de intro al zei, je onthoud je dan van een aantal dingen tijdens zonsopkomst en zonsondergang, wat nu de ramadan in ze zomer valt best wel lange dagen zijn. Zo’n 19 uur om precies te zijn.

Suhur en Iftar

Dit zijn twee woorden die je veel voorbij zal horen komen. Suhur is de maaltijd die wordt gegeten vlak voordat de dageraad aanbreekt en iftar is de maaltijd met zonsondergang Download Skycastle e14. Vooral de laatste staat bekend om de familie, de hapjes, de saamhorigheid en gezelligheid die er dan in de familie is. Ook ons complete gezin eet met elkaar en om beurten komen we dan bij elkaar thuis, en maken we allemaal wat. Momenteel staat mijn baghrir beslag te rijzen en bij mijn schoonmoeder thuis vind ik straks een pan vol harira en waarschijnlijk nog wel wat meer lekkere dingen Riact native. Voor mij is de ramadan overigens geen vreetfestijn zoals je vaak hoort, maar juist een moment om nog bewuster en gezonder te eten. Ook niet moslims zijn welkom tijdens de iftar maaltijden en onder andere mijn zusjes maken hier altijd graag gebruik van om lekker te komen eten en te genieten van de gezelligheid.

Taraweeh

Nog iets bijzonders aan deze maand is het taraweeh gebed. Dit gebed wordt gebeden na het laatste verplichte gebed (isha genoemd) en tijdens deze gebeden lezen we gedurende een maand de hele koran van kaft tot kaft uit Download the Health Information app. Het is een heel bijzonder gevoel elke keer als je hier voor naar de moskee komt en je voet en schouder tegen de moslim naast je aansluit in de rij. Ook zelf lees ik altijd de koran van kaft tot kaft uit en hiervoor hou ik eigenlijk het zelfde schema aan als de moskee.

Eid ul Fitr

De ramadan wordt afgesloten met een feestje, genaamd “eid ul fitr” en hier in Nederland bekend als het suikerfeest Download The Simpsons 1st Term. Dit is op de eerste dag van de maand shawwal en ook hier voor wordt gekeken naar de nieuwe maan. Zo kan het dus zijn dat de ramadan de ene keer 29 en de andere keer 30 dagen duurt. Op deze dag gaan we naar de moskee in de ochtend voor het feest gebed, dragen we mooie kleren en eten we diverse lekkernijen. Ook dit is een echte familie en vrienden aangelegenheid Clear Gothic font.

Ramadan voor mij dit jaar

Dit jaar draait het voor mij om zelf bewustwording, volharding, uithoudingsvermogen en discipline. Goed zorgen voor mijn lichaam, mijn geest en het maximale er uithalen. Bewust meemaken wat ik doe. Leven in het hier en nu. Doorzetten wanneer het moeilijk is. Ik ben weer langzaamaan begonnen met gezond eten, sporten en dus genieten van het leven en deze ramadan is perfect om daar nog net iets meer mee te doen 초인전설.

#Ramadan challenge

Natuurlijk ben ik niet de enige blogger die over de ramadan schrijft. Hier onder vind je een lijst met linkjes naar andere bloggende of vloggende moslima’s die over de ramadan schrijven:
Fatima Zohra van Famizo
Madelon van Waymadi
Mahwish van Mammiemammie
Mahtab van M95007
Najat van Fabulicious Home Life
Nancy van Nancy Umm Amina
Oummie van drie van Happy Organized Home
Sarra en Daniëlle van Le Petit Favorite

Als laatste

Ik wil alle lezeressen die mee doen aan de ramadan een ontzettend fijne en gezegende maand wensen. Een maand vol liefde, saamhorigheid, vrede, rust en een stijging van jullie imaan (geloof) & taqwa (Godsvrees). Dat we er in sha Allah (met Gods wil) weer beter uit mogen komen dan dat we er in gingen hrd-net 행정지원시스템 다운로드. Dat Allah het van ons allemaal mag aanvaarden. Heel veel succes! Alle lezeressen die geen moslim zijn maar dit wel heel interessant vinden, lees lekker mee! Kijk of je een keer een iftar in de moskee (of bijv de nationale vrouwen iftar) kunt bijwonen en ontdek hoe gezellig deze maand kan zijn!

wpid-wpid-signature4.png

6 Responses to Ramadan Mubarak, Een Gezegende Ramadan ❤ #RamadanChallenge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *