Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Ramadan: Doelen Behalen

De ramadan is ondertussen 6 dagen (of 7 voor sommigen) bezig, en vandaag wil ik nog een aantal tips/ideeën met jullie delen voor de ramadan 콜오브듀티 어드밴스드 워페어. Ik vind het namelijk belangrijk om voor jezelf goede doelen te stellen, die haalbaar en realistisch zijn. Zelf heb ik dit jaar voor het eerst alles op papier gezet, en ik merk dat dit erg motiverend is bij het behalen van dat wat je wil bereiken tijdens deze vastenmaand Download New West Organic 6 4.

Ramadanplan1

Ik zelf had mijn planning al klaar voor de ramadan, maar voor wie nog niets voorbereid had, het is nog niet te laat hoor 시그널 16회! Met nog ruim 3 weken te gaan kun je nog heel goed voor jezelf een aantal doelen stellen, en deze proberen te behalen. Tip vooraf, probeer niet te veel te willen Windows server 2012 r2 iso Hangul. Zelf vind ik 3 á 4 doelen maximaal meer dan voldoende, want door het vasten ben je waarschijnlijk toch minder productief dan normaal en kosten dingen meer moeite Sadly beautiful. Als je dan een enorme doelenlijst hebt en je kunt dit niet realiseren valt dit alleen maar tegen. Dus keep it simple en stel niet te hoge eisen aan jezelf 윈도우7 크롬.

Dan nu over mijn doelen. Ik heb mezelf 3 hoofddoelen gesteld. Namelijk:
– Het leren van 1 surah (Koran vers) per week.
– Het leren van 1 nieuwe dua (smeekbede) voor het gebed per week Download samsung's manual.
– Het leren van 1 andere/algemene dua per week.

Daarnaast luisterde ik al wekelijks 3 lezingen uit een serie lezingen (momenteel het leven van abu Bakr, de eerste khalief -leider- na de Profeet vrede zij met hem) en daar wil ik ook gewoon mee doorgaan, en het in deze maand uitlezen van de koran scribd 무료 다운로드. Ook wil ik voor mezelf opletten dat ik mijn dag nuttig besteed, mijn gebeden op tijd bid en hier en daar wellicht wat extra’s doen. Daarom heb ik voor mezelf een dagelijks schema gemaakt, en een week schema voor datgene wat ik iedere week graag wil leren iar 컴파일러 다운로드.

Ramadanplan2

Op mijn dagelijkse schema staat dus werkelijk alles Windows 8.1 with bing. Van het eten van een gezonde maaltijd in de nacht, tot de gebeden, tot het breken van het vasten met een dadel. Ook staan er “simpelere” dingen op zoals het hebben van geduld, het letten op je woorden en het vragen om vergeving. Het geeft zo’n fijn gevoel wanneer je iedere keer al die hokjes af kunt vinken!

Ramadanplan3
Mijn koran heb ik ook lees klaar gemaakt. Ik zag ergens dit handige stickertjes systeem staan waarbij je iedere dag precies weet wat je moet lezen. Je kunt de koran namelijk opdelen in 30 delen (de ramadan heeft ook 30 dagen) en dan moet je iedere dag gewoon tot dit stickertje lezen. Ideaal! Ik gebruik de bladwijzer in het boek zelf dan om aan te geven waar ik in dit vers ben, omdat ik het meestal niet in 1 keer lees maar in meerdere stukjes over de dag. Werkt voor mij heel handig en ik denk ook dat ik de stickertjes er in ga laten omdat ik natuurlijk ook buiten de ramadan om dit kan gebruiken om vaker de Koran te pakken en te lezen.

Hebben jullie ook voor jezelf een planning gemaakt deze ramadan en wat staat daar dan zoal op? Of wil je dit nog gaan doen?

13 Responses to Ramadan: Doelen Behalen

 • Ja, goed idee van die stickertjes!!! Ik wil meer surah´s leren, maar heb me ook aangemeld voor BayyinahTV, hierin zitten exclusieve seminars met uitleg over de surah´s, dus daar ben ik heel benieuwd naar. Ik wil zoveel mogelijk leren, zodat elk gebed nog meer waardevoller wordt om te lezen voor mij persoonlijk.

 • MashaAllah Jorien, dat ziet er goed uit!!
  Kun je met ons de link delen naar de serie van abu Bakr. Ik luister nu dagelijks naar soldiersofAllah2 (via Youtube)

  En je doelen voor de dag (die in je schrift).. neem ik graag van je over!!

 • Salaam aleikom! Mooie doelen masha allah. Ik heb er wel over nagedacht maar minder als normaal omdat in pas 1,5 week voor de ramadan terug kwam van vakantie alhamdulillah. Ik herken mezelf erg in wat je zegt dat je niet teveel moet vragen van jezelf.

  Ik heb de volgende doelen:
  – 1 surah leren
  – koran uitlezen, zoveel mogelijk in arabisch en nl en als ik een lange dag heb alleen in het nl
  – lief zijn :-)
  – in het weekend naar taraweeh
  – elke dag een lezing beluisteren

  Vind Nouman ali khan super leuk en luister ook vaak/bijna alleen maar lezingen van hem. Lekker hedendaags en grappig maar toch prachtige info.

  Was net bij een bekeering masha allah! Een zuster die werd moslima, haar dochtertje van 7 was dat al en was heel trots ????

  Succes allemaal!

 • Masa’allah, je bent goed bezig. Het sticker systeem is echt goed bedacht!

 • Een tip van mij: ik mag van mezelf pas om 20:00 uur beginnen aan het huishouden/koken. Vorige ramadan merkte ik dat ik Heel de dag een beetje aan het huishouden bezig was. Dan was ik bijvoorbeeld quran aan het lezen, en dan dacht ik: “ik zie stof, even schoonmaken”, vervolgens weer quran lezen en dan een kwartier weer: “ik wil vanavond pastasalade eten, ik maak het nu alvast, dan is het vanavond lekkerder”. Stop! Als je dit pas vanaf 20:00 uur doet, heb je alsnog ruim 2 uur. Waarom zouden we meer dan 2 uur in de keuken moeten staan? We eten toch bijna niks…

  En ik heb mijn vatste volgordes. Bijvoorbeeld: tot dhor een Tawhiedboek bestuderen, vanaf dhor (dan heb ik wudu) een surah leren etc. Als je elke dag 1 Aya van surah mulk leert, heb je met eid heel die (grote) surah gememoriseerd.

 • Lijkt me heel erg handig, die quraan stickers van dag 1 , dag 2 etc! ik heb zo ook mijn persoonlijke doelen, en ben er druk mee bezig. Leuk artikel!

 • Interessant om te lezen!

 • Salam alikoum jorien

  zou je mij uit willen leggen hoe je de stickersysteem toepast in de Quran. Dus bladzijdes…hoe heb je het over 30 dagen verdeeld? Alvast dank.

  xxx

  • Wa alaikum salaam!

   Natuurlijk wil ik dat. Hier is het schema:
   -Dag 1: Soerat Al-Fatiha t/m Soerat Al-Baqarah aya 1t/m141.
   -Dag 2: aya 142 t/m aya 252.
   -Dag 3: aya 253 t/m Soerat Al-Imraan aya 91.
   -Dag 4: aya 92 t/m Soerat An-Nisa aya 23.
   -Dag 5: aya 24 t/m aya 147.
   -Dag 6: aya 148 t/m Soerat Al-Maidah aya 81.
   -Dag 7: aya 82 t/m Soerat Al-An3am aya 110.
   -Dag 8: aya 111 t/m Soerat Al-A3raf aya 87.
   -Dag 9: aya 88 t/m Soerat Al-Anfal aya 40.
   -Dag 10: aya 41 t/m Soerat At-Taubah aya 92.
   -Dag 11: aya 93 t/m Soerat Hud aya 5.
   -Dag 12: aya 6 t/m Soerat Yusuf aya 52.
   -Dag 13: aya 53 t/m eind Soerat Ibrahim.
   -Dag 14: Soerat Al-Hijr t/m eind Soerat An-Nahl.
   -Dag 15: Soerat Al-Isra t/m soerat Al-Kahf aya 74.
   -Dag 16: aya 75 t/m eind Soerat Taha.
   -Dag 17: Soerat Al-Anbiya t/m eind Soerat Al-Hajj.
   -Dag 18: Soerat Al-Muminoon t/m Soerat Al-Furqan aya 20.
   -Dag 19: aya 21 t/m Soerat An-Naml aya 55.
   -Dag 20: aya 56 t/m Soerat Al-Ankaboot 45.
   -Dag 21: aya 46 t/m Soerat Al-Ahzab 30.
   -Dag 22: aya 31 t/m Soerat Ya-seen 27.
   -Dag 23: aya 28 t/m Soerat Az-Zumar 31.
   -Dag 24: aya 32 t/m Soerat Fussilat 46.
   -Dag 25: aya 47 t/m eind Soerat Al-Jathiya.
   -Dag 26: Al-Ahqaf t/m Soerat Dhariyat 30.
   -Dag 27: aya 31 t/m eind Soerat Al-Hadid.
   -Dag 28: Soerat Al-Mujadilah t/m eind Soerat At-Tahrim.
   -Dag 29: Soerat Al-Mulk t/m eind Soerat Al-Mursalat.
   -Dag 30: Soerat An-Naba t/m Soerat An-Naba.

   Ik plak de stickers aan het begin van waar ik moet lezen en stop dan bij de volgende sticker. Snap je het zo?

   Xxx

 • Barakallah Fihk. Ik snap het. Heel erg bedankt. Moge Allah je hiervoor belonen.

  Groetjes!

 • As salam alaykum Jorien.

  Welke lezingen zijn het die je volgt? Wil je een link sturen alsjeblieft.

  ?

 • As Salaam Alaykoum Jorien!

  Ik kende je blog nog niet eerder dan vandaag maar ik geniet helemaal van al je verhalen!
  Ik vroeg me af of het misschien mogelijk is om prive contact met je te hebben via mail misschien?
  Ik ben pas geleden bekeerd en heb een aantal vragen, ik heb niet veel zusters in de buurt die mij hierbij helpen dus In shaa Allah dat jij me verder helpen kan. Gaat meer over het praktiseren en algemene kennis.

  wa’Alaykoum Salaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *