Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Over Het Uitzoeken Van Mijn Bril

Een bril uitzoeken is niet iets wat je iedere dag doet. Een bril draag je gemiddeld twee jaar of langer. Dit omdat de meeste verzekeringen maar een bepaald bedrag vergoeden per twee jaar. Het is dus iets waar je even goed over na moet denken, én het moet ook nog leuk staan.

image

Mijn brillen verleden

Ik draag al jaren brillen, alleen niet zo heel consequent. Ik begon met een afwijking van -0.25 aan beide ogen. Genoeg om me hoofdpijn te geven tijdens colleges maar niet perse iets wat ik de hele dag op mijn neus ging zetten. Toch gingen mijn ogen wel achteruit want een paar jaar later was het al -0.50 en ondertussen zit ik aan -1 en daarbij ook nog een redelijke cilinder afwijking. Ik ben dan nu ook op het punt dat ik moet toegeven dat ik toch echt mijn bril nodig heb. Altijd. En niet meer wanneer ik in de auto zit of  wanneer ik lang iets op afstand moet lezen.  Want eerlijk is eerlijk, ik heb nu een bril met de juiste sterkte en de wereld ziet er een stuk scherper uit.
image

Bril en hoofddoek

Nu had ik altijd wel wat dingen gehad die me tegen hielden bij het dragen van een bril. Mijn grootste punt was altijd mijn hoofddoek. Een bril met hoofddoek vind ik eigenlijk vaak wat “veel”. Je hebt al een doek die je gezicht omlijst. Met pint, zonder print, met veel kleur of neutraal. Er is vaak al veel aan de gang, heel anders dan een gewone paardenstaart. Daarom wilde ik in eerste instantie altijd een glasbril. Dit is een bril zonder montuur. Die heb ik ook gehad, en daarna nog een halve glas bril met alleen een stukje montuur aan de bovenkant. Maar dan kom je op een ander punt en dat was dat deze brillen helemaal niet lekker zaten met de stijl hoofddoek die ik droeg. Achter mijn oren kreeg ik pijn van de dunne pootjes en dan ook nog die dingen op mijn neus die altijd een zeer charmante -niet dus- afdruk achter lieten. Uit eindelijk had ik dus wel die hoofddoek om maar nog steeds geen bril haha.
image

Lenzen

Veel moslima’s die een hoofddoek dragen kiezen voor lenzen. Ik denk dat dit is doordat we allemaal een beetje dezelfde struggles hebben. Ook ik heb een poosje lenzen uitgeprobeerd, maar na 8 soorten uitproberen was ik nog steeds weinig opgeschoten. Ik heb namelijk een cilinder van -0.75 wat best veel is als je maar -1 als verte afwijking hebt. Lenzen zitten dan gewoon niet lekker is mijn ervaring. Ik moest te veel moeite doen om scherp te kijken, en met mijn gevoelige ogen kon ik sowieso de helft al niet dragen. Helaas geen succes voor mij dus.

image

Mijn nieuwste aanwinst

Eigenlijk moet ik zeggen mijn nieuwste aanwinsten, maar nog niet alles is binnen. Begin dit jaar besloot ik dat ik richting echt wel een bril nodig had en mijn man had ook een nieuwe bril nodig  dus we gingen maar weer eens op jacht. Bij de Pearle heb je op dit moment een actie dat je bij aankoop van 1 bril nog 2 brillen krijgt. Ideaal om te kunnen wisselen want daar hou ik van. Super leuk dus deze actie! Maar voor mij even een oh jee momentje want ik vind 1 bril kiezen al zo lastig. Dingen waar ik rekening mee houd zijn de vorm van mijn gezicht (rond, dus geen ronde bril voor mij), de kleur van het montuur, hoe het staat bij mijn hoofddoek en of het lekker zit natuurlijk.

Ik besloot dit keer het over een hele andere boeg te gooien. Dit keer ging ik voor een kunststof montuur die duidelijk aanwezig was. Het zat direct zo lekker! Niet pijnlijk bij mijn oren en ook geen druk op mijn neus. Maar, wel heel erg duidelijk aanwezig. Ik ging bewust voor bruin want zwart vond ik echt te hard staan bij mijn gezicht. Maar ik moet zeggen, vanaf het eerste moment dat ik deze bril op had dacht ik jaa leuk! Over bril 2 en 3 was ik toen nog niet uit maar ik moet zeggen dat ik ondertussen wel een tweede bril heb uitgekozen. Deze is net als al mijn brillen rechthoekig qua vorm. Andere vormen zoals de cat eye vind ik heel gaaf maar het staat gewoon niet dus daar mee speel ik dan liever op safe. De tweede bril die ik heb gekozen is donker grijs aan de bovenkant en verloopt naar licht grijs. Over twee weekjes is hij er! Nu zit ik alleen nog met bril 3. Je kunt hier voor een zonnebril uitzoeken maar ik twijfel nog. Ik heb namelijk een hele fijne bril waar ik ook gewoon nieuwe glazen in kan laten zetten. Dat is dus nog even een afweging die ik moet maken.

Draag jij ook een bril? Wat voor soort staat jou het leukst.

wpid-signature.png

11 Responses to Over Het Uitzoeken Van Mijn Bril

 • Mooi bril.
  Voor mij zou het niet makkelijk zijn want ik heb plat neus :(

 • Ik moet ook een bril dragen. Mijn ogen zijn niet slecht maar ook genoeg om me hoofdpijn te geven of dat ik moeite moet doen om goed te kijken. Ik doe het alleen niet… ik heb er 2 en ze lijken wel een beetje op jouw modellen

  • Exactly. Fantasy stories are not written by medieval writers, nor are they written for a medieval audience. They’re written in this century by 21st century authors for a 21st century audience. Ableism/racism/sexism/etc. are inexcusable in these circumstances. Both you and your audience know better.

 • Gebruik jij kapjes onder je hoofddoek? Ik zelf gebruik een haarband en heb daardoor totaal geen last van de brilpoten achter mijn oren.

  Ik heb gisteren nieuwe brillen gekozen (bij specsavers 1+1). Heb gekozen voor een montuur zoals op de 2de foto maar dan zilver en iets kleiner. Bewust gekozen omdat ik hiervoor altijd opvallende wat grotere monturen had en nu was ik toe aan iets lichters en opener. Tegenovergestelde van wat jij gedaan hebt dus hahah.

  2de bril is een zonnebril geworden omdat ik dat echt tevaak mis in de lente/zomer. Ik zou als ik jou was voor een zonnebril gaan.

  Staat je leuk bytheway!

 • Leuk bril! Het is altijd moeilijk om weer een nieuwe uit te zoeken. Ik begon ook ooit eens met een bril voor ver weg, maar werd uiteindelijk de lui om hem steeds op en af te doen. Dus ik draag al jaren een bril eigenlijk. (ik begon al op de basis school met een bril) Ik heb op dit moment zo’n zelfde soort model als wat jij hebt :).

 • Ik heb jarenlang een bril en lenzen gedragen, vanaf het eerste jaar van mijn studie. Ook ik kwam er namelijk achter dat die grote collegezalen niet het probleem waren waarom ik onscherp zag ;) Vorig jaar heb ik uiteindelijk mijn ogen laten laseren. Best eng, maar het is me elke cent waard geweest. Nu zie ik gewoon weer scherp :)

 • Salaam aleikom! Staat je erg leuk. Vooral die met dik montuur vind ik. Ik heb een bril voor ver weg, in de auto mis ik hem nu ook echt (zoals van de week, toen was hij kwijt). Ik merk dat ik hem steeds vaker de hele dag draag en moet bekennen dat ik het ook wel fijn vind want als je geen make up draagt breekt het toch een beetje ofzo. Ik heb een zwart met blauwe, zelfde soort montuur als jij en het is voor mij ook bijna weer tijd. Ik doe hem meestal over mijn ninja kapje en onder mijn hoofddoek

 • Salaam aleykoum,
  Ik draag sinds m’n 14e ongeveer een bril. Vreselijk vond ik het, dus ik ging altijd voor “zo onopvallend mogelijk”. Randloos (glasbril) wat er toen nog niet. Ik heb een heel smal gezicht, en verkleinende glazen. Meeste monturen zijn dus te breed voor mijn gezicht, ik heb zelfs een keertje een kindermontuur gehad… Vanaf ongeveer 2002 heb ik een aantal jaren zachte lenzen gedragen. Daar kreeg ik steeds meer geïrriteerde ogen door, en van die sjieke extra zuurstofdoorlatende waren er niet voor mijn cilinder. Dus toch weer een bril. Gelukkig vond ik 4 jaar geleden, voor het eerst in mijn bebrilde leven, leuke monturen die mij echt stonden en niet te breed waren! 1 Bij Hans Anders en 1 bij Specsavers. Later is daar nog een vrij opvallend zwart montuur van Pearl bij gekomen. En nu… toch weer onopvallend. Randloos, titanium, dunne flexibele pootjes. Ik hoop dat deze mij geen pijn achter m’n oren geven op de momenten dat ik een hoofddoek draag, en dat het beter combineert. Ik draag het onderkapje over de brilpootjes omdat m’n bril anders niet goed zit, alleen krijg ik dan een soort “tentje” aan weerszijden van m’n gezicht. Morgen in shaa Allah maar eens uitproberen hoe deze bril met hoofddoek staat!
  P.S. Mijn ogen zijn nu vooruit gegaan! Het voordeel van bijziend zijn en ouder worden…

 • Ze staan je beide erg mooi! Lijkt me ook héél moeilijk beslissen!

 • Salaam aleikom, staat je erg goed, een bril, ma sha Allah! Ik draag ook een bril. Beetje vergelijkbaar met jouw verhaal. Begonnen met -0,25, -0,50,-1,25 nu aan allebei de ogen. Tijdje lenzen geprobeerd, maar irriteren aan de ogen. Ik draag nu een tijdje een bril met rechthoekige glazen, alleen boven montuur, onderkant niet. Volgens mij is ‘ie van titanium, lekker licht en rose-paars van kleur. Hij lijkt op de bril die je draagt op foto 4 met de paarse hoofddoek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *