Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Op Mijn Camera Wishlist Staat…

Dat ik fotograferen heel erg leuk vind weten we allemaal natuurlijk al heel lang. Ik heb ook een hele fijne spiegelreflex camera al een aantal jaren. Ooit heb ik zelfs nog wat pogingen gedaan echt een project voor 365 en 366 dagen op te zetten (iets te over enthousiast wellicht) maar mijn camera ligt eigenlijk nooit lang stil Download the Korean word card. Althans, dat deed ‘ie nooit, en nu heb ik hem deze vakantie niet eens in handen gehad. Met de komt van smartphones met goede camera’s schakel je toch snel daar op over merkte ik. Zonde, want ik heb best wat leuke camera accessoires en een fijne body dus ik heb ergens vorige week voor mezelf besloten dat ik toch echt weer meer met fotografie wil gaan doen Download Kakao Talk for pc.

Body

Nu heb ik al jaaaaaren een Canon 500D en op zich is dat een prima body, maar stiekem zou ik best wel een nieuwe willen hebben. Alleen twijfel ik nu. Mijn vader heeft een Nikon, mijn zwager heeft onlangs een Nikon aangeschaft, wil ik dan nog wel een Canon? Al mijn lenzen zijn overigens wel voor de Canon, en ik kan dromen over hoe die werkt maar toch knaagt dat wel een beetje Download Pokémon White 2nds. Al rondzoekend naar spiegelreflexcamera’s kwam ik heel wat mooie body’s tegen. Mijn body is op zich wel oké, maar ik ben niet heel enthousiast over het filmen, vooral het niet uit zichzelf scherp kunnen stellen want dat werd pas net een dingetje in die tijd Roman Holidays 2017. De 750D kan dat al vele malen beter, waardoor ik het opnemen van video’s ook gemakkelijker zou kunnen doen.

Lenzen

Wat ik vooral heel erg graag wil hebben zijn nieuwe lenzen, want ik weet dat dat zorgt voor meer uitdaging omdat je nieuwe dingen uit kunt proberen. Momenteel in mijn bezit:

  • 18-55mm Kitlens
  • 55-250mm Zoomlens
  • 50mm f1.8 lens (de plastic fantastic)

Nu moet de 50mm eigenlijk vervangen worden want deze is een klein beetje stuk, maar op zich kan hij er nog mee door. Wat ik vooral héééél graag wil is een macro lens, omdat ik macro fotografie echt fascinerend vind. Die kleine details op groot scherm weergeven, prachtig. Al jaren roep ik dat ik er 1 van mijn vakantiegeld wil kopen, want holy moly zo’n lens is bijna even duur als de body zelf. De Canon EF-S 60mm f2.8 Macro kost nu in een aanbieding 480 euro, maar normaal gewoon 509 eurotjes dames en heren. Dat is niet mis haha, maar als ik één nieuwe lens mag uitkiezen dan is het zeker die. Voor donaties mag je me altijd emailen ;)

Verder dus eigenlijk een nieuwe 50mm lens, en stiekem zou ik ook nog heel graag de 85mm 1.8 lens willen hebben maar met een macro lens zouden in ieder geval mijn zintuigen denk ik alweer geprikkeld worden om nieuwe dingen uit te proberen. Kleine beestjes, mooie bloemen, druppels… Ik weet van andere macro fotografen die ik volg dat je een hele nieuwe wereld aan het licht kunt brengen op deze manier.

(Hier kan je dan dus nog veel meer op inzoomen)

Verlichting:

Last but not least on my wishlist is een verlichtingsset. Ik merk namelijk dat zodra de dagen korter worden en het licht minder is de zin om mooie foto’s te maken helemaal weg valt. Even als de zin in bloggen of video’s maken, en ik heb zo het vermoeden dat dit iets met elkaar van doen heeft.

  • Falcon Eyes LED Ringlamp Dimbaar DVR-300DVC op 230V

Deze wil ik heel graag hebben, want dit geeft veel mooier licht op foto’s en video’s. Je kunt het licht zelf instellen en eventueel dimmen of juist feller zetten naar gelang wat je nodig hebt. Je hebt hier nog wel een lamp standaard bij nodig, maar daarna ben je helemaal good to go. Deze lamp heb ik gespot voor ongeveer 125 euro, een stuk goedkoper dan een nieuwe lens dus. ;)

  • Softbox 2 keer

Ook nog op mijn wishlist staan 2 softboxen voor wederom beter licht tijdens het fotograferen en video’s opnemen. Ook erg handig voor product fotografie. Deze zijn tussen de 30 en 40 euro dus eigenlijk het goedkoopst in aanschaf.

(met goede verlichting kan je nog veel meer uit een foto als deze halen)

Geen flitser zoals je ziet, vooral omdat ik het aller liefste met natuurlijk licht werk en vooral thuis dingen fotografeer waar ik gemakkelijker een lamp bij kan pakken. Een flitser zou wel handig zijn als je bijvoorbeeld veel buitenshuis fotografeert tijdens feesten of andere evenementen waarbij je niet altijd goed natuurlijk licht hebt. Voor mij nu voor wat ik doe (denk ik) nog niet heel relevant, maar wie weet dat ik daar in de toekomst toch anders over denk….

Heb jij ook een camera wishlist? En zo ja, wat staat daar dan op?

Liefs, Jorien

3 Responses to Op Mijn Camera Wishlist Staat…

  • Ik ben ook weer begonnen met fotograferen. Eigenlijk meer met het leren nabewerken met lightroom. Op dit moment geen wensen, alleen dat ik meer foto’s wil maken. En weer in de macro wil duiken. Ik heb nog een oude lens liggen die prima werkt, maar te weinig gebruikt wordt. Wie raad je aan om te volgen?

  • Hei, veel Dank. Baraka Allah fikki ,Seaster. Ik ben maan , ik ben heel blij date een Nederlandse vrouw praktijde Islam religie. El hamdou li Allah Rabi El Alamine. Ik ben Marokkanse maan dit heeft gewerkt in Nederlande in de jaar 70 , in Nijmegen.Dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *