Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Mijn Favoriete Thee Goodies & DIY Losse Theedoos

Theeleut? Well hello that’s me. Vele kopjes thee worden hier dagelijks gedronken. Niet alleen door mij, ook door mijn man. Eigenlijk drinken we alleen maar thee, koffie en water hier thuis. Momenteel is vooral losse thee erg in trek bij ons beide en door al dat theeleuten bedacht ik me dat het misschien wel leuk is om mijn favoriete thee related spulletjes te laten zien.

Thee1Voor sommigen is thee maar gewoon een saai dingetje. Kopje, zakje, even trekken, opdrinken en klaar. Maar ik kan echt van thee genieten. Zowel in de zomer als in de winter, het is echt mijn favoriete drankje. Oké soms cheat ik misschien een beetje met een kopje koffie maar het is toch vooral thee wat ik drink. Vele smaakjes vind je hier dan ook in huis maar ik drink zelf het liefst groene thee, rooibos en dit geblend met een lekker fruitig smaakje. Ik ben dol op thee accessoires zoals doosjes, kopjes, lepeltjes en suikerpotjes. Haha addict in the house!

Thee2

Kopjes

Op de foto hier boven zie je mijn favoriete thee bekers/kopjes. Momenteel is de voorste, een fijne dubbelwandige grote kop mijn favoriet. Mijn thee blijft er lang op temperatuur in en er past 300 ml in wat voor mij toch wel een minimale hoeveelheid is want ik ben gewend gemiddeld 2.5 liter op een dag te drinken. Van die kleine glaasjes zijn voor mij 3 slokken en weg haha. Links achter zie je mijn geweldige gepersonaliseerde blond Amsterdam mok die ik ooit eens cadeau heb gekregen van een vriendin. Rechts achter staat nog een rode grote kop die ik ooit bij de Albert Heijn kocht en welke ik ook in het blauw heb. Uit deze mokken drink ik het liefste thee.

Thee3

Filters

Omdat ik graag losse thee drink heb je ook thee filters nodig. Vroeger had je dan een thee eitje, maar tegenwoordig zijn er zo veel leuke items te koop om je losse thee in te doen. Bijvoorbeeld mijn thee ei met het blaadje er boven. Dit blad steekt gezellig uit je mok terwijl je thee trekt, of hij hangt uit je theepot. Mijn persoonlijke favoriet is de blauwe filter. Deze is heel fijn en daardoor kunnen ook kleine theestukjes zoals rooibos thee of kleine zwarte thee blaadjes niet in je theekopje komen. Van deze filter hebben we er ondertussen nog 1, zodat ook mijn man van het zelfde gemak kan genieten. Deze is van Twinings en vond ik laatst voor *tromgeroffel* 25 cent bij de Xenos. Normaal kost hij tegen de 6 euro geloof ik. Hij heeft ook een dekseltje/bakje voor wanneer je hem uit je kopje of pot haalt. Doordat de filter zo groot is kunnen de theeblaadjes ook makkelijk open vouwen. Fijn vooral als je groene of witte thee drinkt.Voor on the go en voor thee zoals zwarte thee is de lange smalle filter. Even in je kopje mee roeren en klaar is je bakkie. Komt ook van de Xenos en mijn man neemt deze ook vaak mee naar z’n werk (stiekem is hij net zo thee verslaafd als ik haha)

Thee4

Thermoskan

Als ik met vriendinnen thee drink als ze op visite zijn of wanneer ik bijvoorbeeld in de studeerkamer werk vind ik een thermoskan heet water erg prettig. Kun je lekker heet water door schenken en hoef je niet weer op de waterkoker te wachten. Ik ben zoals jullie weten dol op Arabische spulletjes en “Thermoskan Fatima” welke je in vele kleuren bij onder andere V&D kunt kopen kon dan ook niet missen in mijn huis. Het was wel een kleine investering want de kan is van Present Time en deze kannen zijn wat duurder. De goedkoopste kleur variant kost 32 euro maar ik vind hem zelf echt een eye catcher en als je net zo graag thee (of koffie) drinkt zoals ik is hij wel de moeite waard. Ik vind zelf de zilverkleurige erg leuk in mijn interieur passen maar hij is er ook in het turquoise, roze, rood, goud en meer.

Thee5

Theedoos (DIY!)

Ik ben dus dol op losse thee, en losse thee kun je het beste in luchtdichte potjes of bakjes bewaren. Dit vind ik alleen lastig wanneer je gezellig met vriendinnen thee drinkt, of zoals ik een aparte woonkamer op zolder hebt, zonder handige keukenkastjes. Ik heb een aparte theedoos voor mijn losse theetjes waar ik ze bij elkaar in bewaar. Ik koop meestal maar kleine zakjes losse thee en bij de Xenos kocht ik een leuke theedoos met een glazen deksel waardoor je de thee goed kunt zien. Er stond eerst nog “tea” in het hart maar daar heb ik niks mee dus dat heb ik verwijderd met nagellak remover haha. Per vakje deed ik een soort thee en door middel van een labeltje weet ik welke thee er in zit. Dit is natuurlijk ook een super leuk cadeau voor iemand die gek is op thee. Leuk houten schepje er bij en een thee filter en you are good to go! Wel goed oppassen dat je doos niet omvalt of op z’n kant wordt gehouden want dan zit alles door elkaar en dat zou zonde zij. Doe de vakjes ook niet te vol, vanwege het smaakjes behoud en ook omdat je anders de labels niet meer kunt lezen. ;)

Ben jij een koffie of een thee persoon?

wpid-wpid-signature4.png

8 Responses to Mijn Favoriete Thee Goodies & DIY Losse Theedoos

  • Leuk artikel meid!! Heeeerlijk thee, ik ben er ook verslaafd aan en idd ook aan de leuke servies, accessoires etc. Inmiddels heb ik een stuk of 5 theedozen, omdat ik iedere keer weer leuke zie hahaha.

  • Heerlijk, al drink ik wel meer koffie dan thee. Ik kan er wel van genieten. Hartstikke leuke Blond mok (L)

  • Wat heb jij toch een leuke Blond Amsterdam mok!! Ik ben ook een tea addict. Ik heb alleen nog geen filter in bezit. Ik moet die asap aanschaffen. 25 cent? Lucky girl!

  • Och super leuk dit artikeltje! I love thee<33

  • Lekkerr! Sinds ik in Nederland woon, drink ik regelmatig en liever thee dan koffie. Toen alleen water, nu nog steeds water drinken.

  • mooie foto’s!

  • Thee <3 Ik heb net van alles besteld om mijn eigen thee samen te stellen. Zodra je losse thee begint te drinken smaakt de thee uit zakjes niet meer hihi. Ik ben nog een paar keer bij de Xenos op zoek geweest naar het filter maar het was steeds uitverkocht tsss :P

  • Super leuk idee en super uitgevoerd !
    Ik kijk zelf weleens bij de Blokker voor thee- spulletjes (https://www.kupino.nl/folders/blokker) en vind er zo nu en dan wat moois, hebben jullie los van de Xenos (fijne tip) nog andere goede winkels voor kruiden of spullen gerelateerd aan thee (en theeleuten natuurlijk)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *