Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Kohl

Kohl

Mijn potje kohl

Een ander favo beautyproduct van mij is kohl. Nee, niet als in kohlpotloodje van l’oreal ofzo. Ik bedoel the real deal! Kohl op een stick van uit India, maar nog liever kohl in poedervorm, met een staafje uit een potje Download The Ruins of The Hobbit Smaug.

Wat is er nou zo fijn aan deze kohl (ook wel kajal genoemd) in vergelijking met een “gewoon” potloodje? Nou in eerste instantie alleen al de duur dat het op je ogen blijft zitten. Als ik met een kohlstick m’n ogen zwart maak zit het er ruim een halve dag op, en met een beetje bijwerken alleen (als het begint te vervagen) gaat het een hele dag mee 생활성가. Daarnaast zitten er ook een stuk minder van die “frummeltjes” in je ogen dan bij een potloodje. Ook de kleur intenstiteit, en hoelang je dat ziet is heel erg anders. Het is zwart, het blijft behoorlijk zwart. Daarnaast heeft kohl in poedervorm met zo’n staafje ook nog het voordeel dat zodra je weet hoe je het aan moet brengen, je ook je bovenste ooglid mee kan pakken (en dan bedoel ik aan de binnenkant, waar je traanbuisje zit beneden. Download Tyrannosaurus Song. joost mag weten hoe het precies heet ;) ) en dat die dus ook zwart is, waardoor je echt omlijnde ogen hebt. (Jullie kennen vast die mooie oosterse dames op foto wel, met zulke intens zwarte ogen. Nou dat bedoel ik haha).

Kohl werd al in de tijd van de farao’s in Egypte gebruikt om de ogen te omlijnen, en ook in latere tijden gebeurde dit nog steeds Download Supreme Commander. In het midden oosten wordt kohl ook niet alleen door vrouwen gebruikt, maar ook mannen gebruiken het. Vele stoere woestijn normaden vooral, omdat een laag kohl de ogen beschermd tegen bijvoorbeeld kleine zandkorreltjes.

Waarom kohl?
Echte kohl heeft als meerwaarde dat als je een goede hebt (let wel, je hebt ook rotte appels die meer slecht dan goed doen, daar kom ik zo op) het ook nog eens gezond is 그런가봐요 다운로드.

De profeet Mohammed (vrede zij met hem) zei het al; kohl made of ithmid on the eye; it brightens the eyesight, and strengthens and increases the growth of the eye lashes (Overgeleverd door Tirmidhi) of terwijl; het gebruik van kohl (ithmid is kohl die een beetje zwart/rood achtig is) zorgt voor een versterking van het oog/zicht en versterkt en stimuleert de groei van de wimpers. Zo, i rest my case now ;)

En om dan ook even te bewijzen dat het geen grapje is wat ik hier verkondig:
In January 2010, French researchers have reported that the heavy eye makeup may actually has medical benefits Download the invitation form. At low levels, it actually stimulates the immune system by producing nitric oxide.

In Januari 2010 hebben Franse onderzoekers bericht dat de heftige oog makeup medische voordelen heeft. Op laag niveau (dus niet je hele oog dichtsmeren elke dag) stimuleert het gebruik van kohl het imuumsysteem vanwege het aanmaken van stikstof monoxide 자바 zip 파일.

Aldus mijn vriend wikipedia (engelse versie, gezocht op kohl).  Nu moet ik wel zeggen, overdreven gebruik van kohl is dus niet goed voor je ogen, simpelweg omdat het dan zorgt voor teveel stikstof monoxide, wat schadelijk kan zijn. Maar volgens mij is dat met veel dingen het geval.

Mijn oog met enkel wat oogschaduw en kohl

Wat voor kohl wel, en wat voor kohl niet 아프리카 클립?
Mocht je nu denken, kohl op deze manier ga ik eens proberen, let op wat je koopt! Want ja, er is ook veel rommel op de markt. Zoek altijd kohl op waar “hashimi kohl” op staat. Deze zijn absoluut goed. (ik gebruik ze al jaren en weet van velen uit mijn omgeving dat die er erg positief over zijn) Ook blijven deze (bij mij tenminste) erg lang, en erg goed zitten 스카이프 구버전.

Hoe kom je aan kohl?
Kohl kopen is makkelijker dan je denkt, want nee je hoeft niet helemaal naar Marokko of Egypte, en ook ga ik jullie niet per definitie een hoofddoeken zaakje insturen. Nee kohl koop je onder andere op de haagse markt, de zwarte markt in beverwijk, menig toko verkoopt het, orientaalse winkeltjes (denk aan winkeltjes waar ook wierrook, buikdansspullen, aparte kleding etc wordt verkocht) en natuurlijk internet 아모르파티. Diverse webshops zoals islamproducten.nl bieden kohl aan. Het kost een euro of 2, en daar doe je wel een dik jaar mee. Ook nog eens super goedkoop dus.

Hoe ziet het er uit?
Hier ook nog wat beeldmateriaal van de kohl die ik in huis heb, en een fototje van een vers gedaan kohl oog. Dan kunnen jullie een beetje zien hoe het er uit ziet ;)

13 Responses to Kohl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *