Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Inspiratie: Een Arabisch Tintje In Je Huis

Allerliefste lezeressen, allereerst wil ik jullie echt heel erg bedanken voor alle comments! Ik ben gewoon overweldigd door de hoeveelheid en de lieve woorden. Ik heb echt met een glimlach en regelmatig ooh wat leuk roepend alles zitten lezen. Echt heel lief dat jullie dit gedaan hebben! Heel erg bedankt. Voor nu heb ik een inspiratie logje voor jullie. Als je mijn daily life foto’s bekijkt zie je regelmatig dingetjes met een arabische touch op deze foto’s. Dit komt doordat ik gek ben op deze stijl. Vandaag deel ik een aantal van mijn favoriete inspiratie foto’s.

HouseOfKhmissa1

Ik ben sowieso gek op decoratie en inrichting dus ik doe graag via plaatjes inspiratie op. De arabische stijl vind ik mooi, maar ik hou ook van wit, landelijk en romantisch. Mijn huis is gewoon helemaal Jorien, lekker alles gemixt. Op Pinterest (ja, ik hou er ook van) vind je een wereld aan mooie foto’s als je zoekt op arabic room, arabic style, arabic home enzovoorts. Ik heb mijn favorieten uitgekozen en ik zal er nog het een en ander van mezelf bij vertellen. Ook ben ik benieuwd naar jullie mening. Wat voor stijl hebben jullie in huis, waar houden jullie van?

arabisch2

Wit en sereen

Zoals ik al zei, 1 van de dingen die ik ook mooi vind is wit. Hoewel je op veel inspiratie foto’s van Arabische kamers vooral veel kleuren ziet, vind ik deze serene kamer dus prachtig. Het is té wit om in te leven maar als inspiratie vind ik dit heel mooi. Ik hou van de arabische tinten zoals het dienblad, de lamp en het vloerkleed gecombineerd met een strakke bank en kussentjes. Een kamer hoeft van mij niet volledig als een Arabisch huis ingericht te zijn maar juist die accenten vind ik erg mooi. Deze foto is als het goed is van de Nederlandse webshop elramlahamla.nl waar je van dit soort items kunt shoppen.

arabisch3
arabisch4

Poefjes

Nog een simpel dingetje om je huis een leuke touch mee te geven zijn Arabische poefjes. Ik heb er zelf ook 2 in mijn huis. Handig om even bij te trekken wanneer je bezoek hebt maar ook leuk om zoals op de tweede foto te gebruiken ter decoratie. Een mooi zilverkleurig dienblad koop je tegenwoordig bij winkels als Action en Leen Bakker en onder andere Blokker heeft mooie Arabische look a like kaarsenhoudertjes waardoor je al snel die gezellige sfeer kunt creëren.

arabisch5
arabisch6
arabisch12

Muurdecoratie

Heb je nog een lege muur over? Misschien is dit dan wel iets. Arabisch getinte muur decoratie. Op de eerste foto zie je een Arabische kalligrafie van de shahada of terwijl de Islamitische geloofsovertuiging. Ik ben zelf dol op kalligrafie, ik vind dat echt heel erg mooi! Ook het moskee aanzicht boven het bed vind ik gaaf. Het geeft je slaapkamer een heel ander aanzicht dan wanneer je deze muur kaal zou hebben gelaten. Ook symmetrische vormen kan je heel goed aan de muur hangen. Zelf heb ik twee mooie wandpanelen met houtsnijwerk aan mijn muur en dit staat direct heel erg mooi. Laatst had de Wibra een erg leuke actie met dit soort panelen en ook heb ik ze wel eens bij de Leen Bakker gezien, en wanneer je op wandpaneel zoekt op google vind ik je ook van alles.

arabisch9
arabisch7
arabisch8

Lantaarntjes/verlichting

Ik kan geen genoeg krijgen van mooie kaarsjes, lampjes en lantaarns. Ze maken je huis direct zo sfeervol! Meerdere malen heb ik al wat gehoord over mijn “gaatjes lampen” net zoals je op de middelste foto ziet. Ik heb zelf 1 hanglamp in huis en diverse staande lampjes in verschillende vertrekken en het effect op de muur is zo leuk! Dit geeft ‘s avonds enorm veel sfeer en gezelligheid in je huis. Ook lantaarns met zilver of met juist gekleurd glas geven een oosterse touch. Tegenwoordig kun je dit soort mooie lantaarntjes vaak gewoon bij de Xenos, Blokker of andere woonwinkels kopen.

arabisch10
arabisch13

Servies

De welbekende Marokkaanse theepot, leuke glaasjes of juist mooi gedecoreerde borden. We kennen ze allemaal wel, en het zijn net de kleine details die een huis dan helemaal af maken. Of juist als je niet te veel van poespas houdt kun je met zo’n dingetje toch je huis opleuken. Je kan het gebruiken ter decoratie, maar ook om echt van te eten/drinken. Net wat jij leuk vindt. Xenos heeft allemaal schalen en kommetjes die lijken op die uit Marokko, en ook bij de Blokker spotte ik laatst iets soortgelijks. Voor een echte Marokkaanse theepot zul je of via internet moeten kijken of echt even een winkeltje in moeten duiken.

Waar koop je het?

Zoals ik al zei, tegenwoordig vind je van alles in winkels als Action, Leen Bakker, Blokker en Xenos. Ben je echt op zoek naar specifieke dingen dan heb je in de grote steden vaak ook winkeltjes die dit verkopen. Vaak is het een kwestie van een beetje googelen en rondvragen in jouw woonplaats. Ook via internet kun je bestellen. Een aantal voorbeelden van webshops zijn bijvoorbeeld El Moro (winkel zit in Utrecht) El Ramla Hamla en House of Khmissa. Wat je wel moet weten is dat je in Nederland voor veel spulletjes de hoofdprijs betaald. Mocht je een bekende hebben die naar bijvoorbeeld Marokko, Egypte, Tunesië of een ander land in het midden Oosten gaat, dan raad ik je aan die te vragen om iets voor je mee te nemen. Of je moet zelf gaan natuurlijk, zeker wanneer je opzoek bent naar veel dingen is het net zo leuk om zelf in een Arabische souk te snuffelen!

Wat voor stijl heb jij in huis?
Signature

12 Responses to Inspiratie: Een Arabisch Tintje In Je Huis

 • Ik heb zelf een hele ouderwetse klassieke stijl. Langzaamaan ben ik hier al mijn meubels op aan het aanpassen. Al het ikea eruit en mooi donker hout erin. Ik ben in de verkeerde eeuw geboren!

 • wwooo wat mooi allemaal

 • Hahaha Eline, je bent niet de enige! Ik had alles hoogglans thuis tot ik er in stikte. Vond het op een gegeven moment te statisch, strak bijna klinisch uitzien. Ik heb dus ook donkere houten meubels en de decoratie heel verschillend gekocht dit keer. Zoals Jorien het ook zegt is het bij mij ook een mix met verschillende invloeden. Heb Arabische, chique’e, klassieke, moderne acessoires. Klinkt gek, maar is het absoluut niet :) Ben trots op het totaal plaatje! Heb gemerkt dat met een bepaalde mode meegaan niet echt weggelegd is voor mij. Ik wil vooral iets kunnen kopen wnr k het mooi vind, zonder na te denken of het wel precies past met het interieur. Uiteindelijk matcht het wel allemaal. En ik vind het super knus, origineel en iets van mij, mijn eigen mode en creatie :)

 • Bij de eerste foto zei ik al ooh en wauw maar ik deed het na elke foto. We hebben juist de woonkamer geschilderd en er mag zeker nog wat gedecoreerd worden. Je heeft me weer inspiratie. De arabische zetels, zithoek (hoe je ze ook noemt) vind ik zalig. Het is mooi, praktisch, handig in onderhoud, …wilde het eigenlijk 3 jaar geleden in ons huis hebben en toch niet gedaan. Beetje spijt van.

 • Ik vind allemaal mooi haha. Bij elke vakantie neem ik weer wat mee hihi.

 • salaam aleikom! mooi afgestemd, wel subtiel. ik ben niet zo weg van arabische kamers (all the way) maar leuke details zoals deze vind ik erg mooi! Ik vind die muurschildering ook super gaaf. Ook leuk voor kinderkamers, een dua ofzo je hebt veel verschillende.

 • Dat witte interieur met arabische klanken, wauw. Ik ben dol op strak en wit en dat oosterse erbij geeft het een warm gevoel. Dat vind ik sowieso bij Arabische woonaccessoires, lekker knus!

 • Grappig, de tegels op foto 1 heb ik in mijn keuken :) verder hou ik ook van lantaarns ed! Heb zelf ook een grote ronde egyptische gaatjeslamp boven de eettafel!

 • Ohhhh wat een leuke spulletjes! Daar word je hebberig van

 • Zag ook mooie Arabische wandpanelen bij Arabprints. Mooie collectie hierboven :)

 • Erg leuk de kalligraphie en de poefs, heb deze zelf ook nu in de woonkamer. Heb veel inspiratie geput uit deze post. Dank Jorien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *