Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Gastblog: Tips Voor Vintage Hijaabi’s

Het is woensdag, dus het is tijd voor een nieuwe gastblog! Vandaag geeft mede blogger en hijaabi (hoofddoek draagster) Fitria jullie over hoe je als moslima vintage kleding goed kunt combineren met een hoofddoek. Fitria is een stijlvolle mooie dame die pas begonnen is met bloggen en die dus dol is op vintage fashion. Zelf was ik ook heel erg benieuwd naar hoe je vintage nou zou kunnen combineren met een hoofddoek, en ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Vintage2
Een voorproefje van modest hijab friendly vintage outfits fotonica 다운로드. Rechts: Blauwe jurk: vintage, crème crêpe Blazer: Forever 21, Print Scarf: L.K. Bennett.
Links: Mint maxi pleated skirt: Mango, Pied-a-Poule leather sleeves jacket: Amy & Ivy, Scarf: Inayah, Bag: Vintage Furla.

Even voorstellen:

Mijn naam is Fitria, een 23-jarige CIW Master studente, echtgenote, toegewijde moslima, 24/7 hijabster, cat lover en vintage fashion enthusiast (zeg maar gerust addict). Als fan en trouwe volger van Tres Adorable en andere hijab bloggers, ben ik enorm geïnspireerd geraakt door de manier waarop onze zusters hun verhalen delen Download today's good writing. Ik ben in het specifiek geraakt door de manier waarop Tres Adorable haar outfits stijlt volgens de voorschriften van het geloof, namelijk modest. Met oneindige inspiratiebronnen in gedachten, ben ik aan mijn eigen (Engelstalige) blog begonnen. Ik noem het ‘Fitrah for Vintage’.

Fitrah?

Fitrah is het Arabische woord voor aanleg (waarop mijn naam is gebaseerd) en Vintage betekent volgens de Urban dictionary, een manier om je anders te kleden. Het staat ook wel bekend als tweedehands kleding, maar vintage is meer nostalgisch en gebonden aan de kledingstijlen van vervlogen tijden (50’s, 60’s, 70’s, 80’s en 90’s) Helvetica font. Vintage kleding is mijn grootste passie en graag zou ik die willen delen met zusters die ook het liefst modest kleden en volgens de voorschriften van de Islam. Ik hoop met mijn blog en met dit verhaal meer zusters te leren kennen (dus jullie :D) en geïnspireerd te raken door jullie belevingen van het geloof. Ook hoop ik jullie te kunnen inspireren met ‘modest hijab friendly vintage fashion’, omdat vintage bijdraagt aan een beter milieu. Het is een manier van recyclen, omdat je tweedehands kleding nog een kans geeft om deel uit te maken van beeldige oufits en daardoor verspilling reduceert Download rpg vx ace rtp. Nog een vintage voordeel: van alles heb je (meestal) maar één piece van, waardoor je Tres Unique door de dag komt ;)

Vintage do’s & don’ts

Speciaal voor hijabi’s die interesse hebben in vintage kleding heb ik de volgende DO’s en DON’Ts op een rijtje gezet.

 1. DO: Neem ter inspiratie een stijlicoon in gedachten voordat je begint aan het samenstellen van je eigen vintage outfit. Verschillende stijliconen in gedachten houden mag, maar laat ze een invloed zijn in jouw eigen stijl. Kopieer nooit, maar dan ook nooit en ten nimmer de stijl of een outfit van je stijlicoon, want dan loop je het risico om er niet tijdloos uit te zien, maar uit de tijd Ainabi add-on content. Een vintage stijlicoon die mij altijd weet te inspireren is Diane Keaton’s personage Annie Hall in de gelijknamige Woody Allen film uit de jaren ‘70, Annie Hall. Ze is natuurlijk geen hijabi, maar componenten uit haar stijl kan ik wel erg waarderen. Ze draagt bijvoorbeeld hele losse broeken, katoenen blazers met ruitjesmotief, gilets, mannenhemden en lange rokken. Dit zijn dus items waar ik als hijabi mee kan werken. Zie hieronder een compilatie van Annie Hall’s stijl en wat ik heb gedaan om het te vertalen naar mijn eigen modest hijab friendly vintage outfit Download ImJin-rok 2+ Korea's Counterattack.
 2. DO: Teruggaand op DO nummer 1, om er tijdloos uit te zien in je vintage outfit, combineer je een basic item (zoals maxi skirt of lievelings hijab) om je look af te maken. Investeer dus in fijne basics die altijd kunnen worden gedragen met vintage.
 3. DON’T: Van top tot teen gekleed gaan in vintage kleding. Te “costumey”. Als je vintage kleding nog niet aandurft, begin dan met iets kleins zoals vintage accessoires om je look eigen te maken. Ik heb bijvoorbeeld een vintage Furla tas gescoord die ik overal bij draag Iptime installer. Het heeft me maar 5 euro gekost! Nog een vintage voordeel dus.
 4. DO: Voordat je gaat vintage shoppen, weet dan dat er meestal maar één maat en één stuk is van alles. Ken je eigen lichaam, maten, maar vooral ook je kledingsmaak om miskopen te voorkomen. Je kan even passen in sommige vintage boetiekjes, maar bij marktkraampjes en Kilosales kan dat niet, dus houd er rekening mee (meer over vintage adresjes hieronder).
 5. DON’T: Als je je niet comfortabel voelt in je vintage outfit, doe het dan niet. Er is een hoop lef nodig om je te onderscheiden van de menigte, vooral als het gaat om stijl Download the Minecraft War Map. Confidence and Comfort are key!
 6. DO: Check de kwaliteit van je vintage item tijdens het shoppen! In al je enthousiasme kan het weleens voorkomen dat je vergeet te kijken naar kleine flatertjes die een vintage kledingstuk misschien heeft (losse naden, ontbrekende knoopjes, gaten, etc.) Je hebt wel te maken met gedragen kleding, dus het kan zijn dat het niet helemaal perfect is. Reinig de kleding daarom ook eerst grondig voordat je het draagt.
 7. DO: Denk MODEST! Combineer niet alle prints en kleuren van de regenboog, want dan loop je erbij als circusattractie en dat wilt niemand, toch? :p Blijf vooral trouw aan je eigen stijl. And last but not least, HAVE FUN, LADIES! Neem het niet al te serieus en laat zien dat je humor hebt in jouw manier van kleden door niet alle trends en fashion rules klakkeloos te volgen Civil War game. Twee verschillende prints combineren mag en twee verschillende felle kleuren (colorblocking) combineren mag ook, maar hou de rest van je outfit dan wel sober (again, wij zijn geen circusattractie).

Screen Shot 2014-09-22 at 22.14.19

Mijn Vintage Stijlicoon.

Ben je nu wat meer vintage savvy? Dan is het tijd voor adresjes! De volgende (web) shops zijn approved door moi, vanwege de budgetfriendly approach en kwaliteit Windows 10 Chrome. Happy shopping, sisters!

Vintage adresjes voor vintage lovers:

Doortje vintage boetiek || INU4Vintage || United Wardrobe || The Vintage Rebel ||C4C Vintage || Vintage per Kilo || Think Twice Antwerpen || Bij Ons Vintage Amsterdam || Ilovevintage Amsterdam || Free P Star Paris VintageJust another off to campus look inspired by Annie Hall. 80’s crème ruitjesmotief Blazer: Vintage, Black maxi skirt: Zara, Ankle boots bikerstyle: Unknown, Waist belt: Pieces, Print Scarf: Primark.

Zijn er nog vragen? Als beginnende hijab blogger heb ik nog geen Facebook page. Wel heb ik een formulier op mijn blog als jullie mij van feedback willen voorzien en ook heb ik een Gmail account aangemaakt: fitrahforvintage[at]gmail.com

Mocht je dus vragen hebben over mijn blog, feedback of verhalen hebben die je met mij wilt delen of gewoon eens een keer willen kletsen (maybe a lunch date?), schroom dan niet om mij een berichtje te sturen! Zoals eerder gezegd, ik wil heel graag zusters leren kennen en hoop in sya Allah hiermee mijn doel te bereiken. Ik bid voor jullie gezondheid en een liefdevol zusterschap, in sya Allah.

Wassalam en heel veel liefs van,
Fitria aka Fitrah For Vintage

 

8 Responses to Gastblog: Tips Voor Vintage Hijaabi’s

 • Salaam Aleikum zuster, ik heb met veel plezier je gastblog gelezen en ga zeker ook eens een kijkje nemen op je eigen blog. Je outfits zien er echt prachtig uit! Zelf heb ik me nooit zo verdiept in vintage stijl, maar je maakt me wel nieuwsgierig. Dank je om deze tips te delen. Moge Allah je blog succesvol maken!

 • Love vintage! Ga zeker even de linkjes bekijken, leuke blogpost!

 • Wa aleykoum salaam,

  Leuke gastblog! Ik heb zelf weinig met fashion maar vind het wel leuk om foto’s te bekijken van medezusters die zich goed weten te kleden. Inspiratie is altijd welkom hihi.

 • Salaam aleikom ! Prachtig zeg. Ik heb niets speciaal met vintage maar ze ziet er gewoon tof uit! Stoer hip vrouwelijk en bedekt. Cool! Ga straks zeker haar blog bekijken. Leuk al die actieve zusters!

 • Als voorbeeld kunnen we ‘Aisha, Khadija en de andere ummahat al mu2mineen nemen!

 • Assalamualaikum zusters,
  JazakAllahu Khairan voor jullie lieve comments. Dit betekent heel veel voor me. En mijn dank gaat uiteraard naar Jorien voor het plaatsen van mijn artikel op haar blog. Weet dat zij mijn grootste inspiratie is voor het bloggen en mij veel heeft geholpen bij het schrijven van dit artikel. Moge Allah jou belonen voor jouw steun aan anderen, Jorien :) <3
  @Nisrine: Aisha (RA) en Khadija (RA) zijn uiteraard de BESTE voorbeelden voor ons en ook de andere ummahat al mu'mineen. Zeker als het gaat om karakter eigenschappen en akhlaq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *