Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Food ❤ De Classic Halalbox

Lekker eten, ik hou er van zoals de meesten die mij al langer volgen wel weten. Afgelopen zaterdag werd er bij ons thuis een grote doos vol ingrediënten bezorgd. De Classic Halalbox. Yes! Mijn man mocht hem in ontvangst nemen omdat ik zelf in Brussel was, en hij heeft zich kunnen bedwingen tot ik ‘s avonds laat thuis was maar daarna hebben we samen de doos opengemaakt en de inhoud uitvoerig geïnspecteerd. Wat wij van deze box en de gerechten die er in zaten vonden vertel ik je in deze blog.

Halalbox4

Momenteel word je doodgegooid met diverse food boxen. Bij onze AH staan ze meerdere dagen reclame te maken voor een bepaalde box en ook op reclames zie ik ze voorbij komen. Waar nog niet heel veel aandacht voor is geweest, maar wat dus wel bestaat is een speciale box voor moslims adoration of saga. De halabox. Yes!

De Classic Halalbox

Het concept is heel gemakkelijk. Je bestelt vanuit je luie stoel een box voor het aantal personen van je huishouden en deze wordt vervolgens bij je thuis bezorgd. In de doos zitten allemaal verse ingrediënten, volledig afgesteld qua hoeveelheden en je krijgt de recepten die bij de gerechten van de box horen er ook bij. Het enige wat jij nog hoeft te doen is koken. Dat koken gaat ook nog eens lekker rap want de meeste recepten zijn binnen 30 minuten klaar. Perfect voor als je niet elke dag maar tijd hebt om in de keuken te staan.

De Classic Halalbox verschijnt iedere 2 weken en in de box vind je dan 3 complete maaltijden. 1 vleesgerecht, 1 visgerecht en 1 vegetarisch gerecht 오늘도 우라라. Lekker gevarieerd dus, en een keer wat anders dan de gebruikelijke mix van de Marokkaanse, Italiaanse en Nederlandse keuken die hier meestal op tafel staat. Alles is helemaal hartstikke 100% halal. Deze garantie wordt gegeven door alleen gebruik te maken van halal gecertificeerde leveranciers. Verder zijn alle overige ingrediënten hartstikke vers en de box wordt geleverd middels gekoeld transport. Je kiest zelf of je een box voor 2, 3 of 4 personen wil ontvangen. Kind kan de was doen. De recepten staan overzichtelijk op een handige kaart welke je in de box vindt en van te voren kon je al op internet kijken naar welke gerechten er geleverd worden. Mocht je dan al denken “dit is helemaal niet mijn smaak” dan kun je dus gemakkelijk een keer overslaan en sta je niet voor verrassingen.

Wij ontvingen een Classic Halalbox voor 2 personen Download Rockstar gta5.

De gerechten

Dan nu over naar het leukste gedeelte. De gerechten! Wij houden hier thuis allemaal van lekker eten, en gelukkig ligt de smaak van mijn man en mij dicht bij elkaar, en dat terwijl ik Nederlands ben en mijn man Marokkaans/Algerijns. Mijn schoonvader (Marokkaans) heeft een andere smaak en omdat de box voor 2 personen was hebben we een beetje gekeken naar wat we wanneer maakten. Mijn man was namelijk ook nog weg voor zijn werk maar uit eindelijk kwam het helemaal goed met deze 2 persoons box. De gerechten zijn best wel groot en makkelijk nog te delen met een derde persoon zoals wij bij het laatste gerecht hebben gedaan.

Het volgen van het recept gaat gemakkelijk en je bent inderdaad binnen niet al te lange tijd klaar. Wat ik sowieso al over alle gerechten kan zeggen is dat ik het ontzettend leuk en prettig vond dat er zo veel verse groente in zat verwerkt. Ruime hoeveelheden groente vind ik zelf belangrijk bij een maaltijd. Ik hou van vers, gezond en smaakvol eten en groenten hebben bij mij een belangrijke rol. Ook de variatie vond ik erg leuk, even als het “out of the box” denken.

Halalbox1

Dag 1: Vegetarische gnocchi met spinazie, walnoten en pecorino kaas.

Op dag 1 at ik met manlief en besloot ik voor het vegetarische gerecht te gaan. Wij eten sowieso regelmatig vegetarisch als we met z’n tweetjes eten en de Italiaanse keuken waar gnocchi vandaan komt is ons absoluut niet onbekend. Gecombineerd met onder andere walnoten had ik het nog nooit geprobeerd dus dit was een leuke uitdaging. Pecorino kaas is een sterk smakende Italiaanse schapenmelk kaas en lekker in vegetarische gerechten. Het gerecht was best lekker, maar het was wel erg machtig. Ook moet je van sterke uitgesproken smaken houden want door de kaas en de noten is het wel een beetje heavy voor de smaakpapillen als je dit niet gewend bent. Gnocchi wordt gemaakt van aardappel en tarwemeel en ik vind het zelf een lekkere afwisseling van pasta. Het betekent trouwens klont, wat absoluut klopt als je deze balletjes zo ziet. Wat me wel tegen viel is dat er op het recept werd aangegeven dat je voor 2 personen de gnocchi en de noten 150 gram roomboter moet smelten maar ik vind dit zelf echt veel te veel. Je frituurt/bakt hier in de gnocchi na het koken maar ik vond dit erg vettig worden. Minder boter is meer mijn smaak. Ik miste nog wel het 1 en ander en walnoten in een warm gerecht is misschien niet helemaal mijn ding maar het heeft wel voor inspiratie gezorgd. Meestal maak ik gnocchi alleen als we in Italië zijn maar ik ga het zeker vaker, in vega vorm, op tafel zetten.

Halalbox2

Dag 2: Lamsburger met ratatouille en geroosterde rozeval aardappeltjes en tzatziki

Oh men dit was lekker! Wauw! Dit was echt een succesnummer haha. De lamsburger was lekker sappig. De ratatouille was voorzien van ontzettend veel lekkere groenten. Rode ui, tomaat, paprika, courgette en champignons. Wat ik alleen wel miste waren kruiden. Ik hou van smaakbommetjes en na het proeven van het gerecht met alleen peper en zout zoals was voorgeschreven besloot ik het toch op te pimpen met verse tijm, rozemarijn, paprikapoeder en wat cayennepeper voor die pittige kick. Veel meer zoals wij het thuis eten. De aardappeltjes waren g-r-u-w-e-l-i-j-k lekker en die gaan zeer zeker vaker terug komen. De tzatziki was wel een probleempje, want ik kan geen yoghurt eten. Ik besloot dus om van de komkommer en de munt een frisse salade te maken met azijn en wat suiker en de knoflook bij de ratatouille te gooien. Als nog een succes. Heel erg lekker, en dit gerecht gaat hier zeer zeker bij ons allemaal vaker op tafel komen.

Halalbox3

Dag 3: Visstoofpotje met kabeljauw filet, bataat, tomaat en cannellini bonen

Dit was iets totaal nieuws voor ons. Een visstoofpotje met dan ook nog eens bataat (= zoete aardappel) en cannellini bonen. Bonen eten wij hier niet zo heel vaak, behalve in chili con carne eigenlijk nooit. Mijn schoonvader maakt wel groene gedroogde bonen klaar als hij kalfspootjes (ja begin maar met gruwelen haha) eet maar verder zie je het hier niet vaak. Dit was dus een leuke uitdaging! Het recept bevat ingrediënten die ik zelf nooit zo gecombineerd zou hebben (bonen + vis + zoete aardappel = ??) maar we vonden het heel lekker. Het leek voor ons alle 3 eigenlijk heel erg op een soort van charmilla slash marmita combinatie. Charmilla is een Marokkaans gerecht met tomaten en wat wij vaak met garnalen er in eten en brood er bij. Marmita is een standaard Marokkaans gerecht vergelijkbaar met tajine. Dit vonden we qua smaak en uitvoering er best wel op lijken. De smaak was sowieso verrassend lekker. De combinatie smaakte best goed en het was leuk om een keer out of the box iets te koken. Absoluut de suprise van deze box als je het mij vraagt.

Onze mening

Ik vond de Classic Halabox een enorm leuke uitdaging! Heel verrassend en ook erg lekker. We hebben nieuwe combinaties en gerechten uit mogen proberen en alles was tot in de puntjes verzorgd. Het heeft onze inspiratie qua koken weer aangewakkerd. Qua smaak krijgt de Halabox een 8.5 van ons, want hoe wel het erg lekker was sneakte ik wel regelmatig wat extra kruiden de pan in omdat onze smaak gewoon wat gekruider is. Er is wel echt goed nagedacht over een goede balans tussen gezond en lekker en dat vinden we ontzettend fijn. De inhoud van de box was vers, ruim voldoende en verrassend. Precies wat wij van zo’n box die we bestellen verwachten.

De klanten service is ontzettend aardig en je krijgt heel rap antwoord op al je mailtjes. Ook ontving ik nog een mail na de levering met enkele tips en suggesties. Zoals het toevoegen van nog 1 extra bataat, en dat er geen koolvis maar nog lekkerder, kabeljauwfilet in de doos zat. Helemaal top.

Voor een 2 persoons doos betaal je €38,99 en het verzenden is kostenloos. Dit komt dan neer op €6,50 per persoon, per gerecht. Iets boven mijn gemiddelde 5 euro per gerecht per persoons norm máár dan hoef je niet meer de deur uit en krijg je lekker alles thuis. Je hoeft niet eens na te denken over wat je moet eten, je kijkt gewoon op de kaart waar je zin in hebt haha. Voor een 3 persoonsbox betaal je €47,99 (=€5,33 p.p) en voor de 4 persoonsvariant €55,99 (=€4,67 p.p) wat dus best wel mee valt eigenlijk.

De halalbox gaat door ons zeker in de gaten gehouden worden. Zodra we weer een box zien die ons aanspreekt net als deze gaat hij zeer zeker besteld worden. Ook ben ik stiekem best benieuwd naar de andere twee boxen die je mee kunt bestellen. Halalbox bied namelijk ook een fruitbox en een delicatessen box aan. Klinkt ook goed he?

Bestellen kun je doen op de website. Halalbox.nl en bekijk ze ook op op Halalbox

Heb jij wel eens zo’n box besteld of zou het wat voor jou zijn?

wpid-wpid-signature4.pngwpid-sponsbut.png

11 Responses to Food ❤ De Classic Halalbox

 • Ik was erg benieuwd wat jij ervan zou vinden. Leuk geschreven! Het gerecht met de lamsburger en aardappeltjes lijkt mij echt heerlijk <3

 • Dit ziet er heeerlijk uit, al zou ik het eerste gerecht niet eten haha. 150 gram roomboter is ook wel erg veel!!

 • Wat leuk box en de gerechten zien er heerlijk uit

 • Wat leuk seg, zou ik ook wel eens willen bestellen… fijn dat de recepten er ook bij zitten,
  ben eigenlijk wel benieuwd waar je ze kan bestellen, heb je miss een link hiervan…
  groetjes nadia…

  • Goede ambassadrice ben ik zeg haha zag dat ik helemaal geen link in het artikel had geplaatst. Bestellen gaat via halalbox.nl

 • Salaam aleikom ! Ik vind het idee van de boxen leuk maar het is niet mijn ding voor dit moment. Sowieso ben ik vegetarisch en is dit misschien al niet handig, toh bepaal ik toch liever zelf wat ik koop en kook.

  • Wa alaikum salaam! Ik ben eigenlijk heel benieuwd naar wat jij dan zoal op een week een qua menu. Ik kom nooit zo heel ver namelijk haha. Behalve een keer een pasta pesto met kaas of een primavera ofzo. Ben benieuwd want ik zou het graag meer willen eten.

 • De gerechten zien er mooi en gevarieerd uit.
  Zelf zou ik er niet aan kunnen beginnen, omdat ik voor veel allergisch ben.

  X

 • Leuk hoor, is er geen leuke kortngscode/actie die we kunnen gebruiken :p

 • Ik zocht het laatst op en ben enorm enthousiast dat het er is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *