Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Eid ul Fitr 2016

Vandaag weer eens een persoonlijke blog van mijn kant. Aangezien ik toch soort van besloten heb om te blijven, vind ik het ook leuk om soms iets persoonlijks te delen. Afgelopen woensdag was het ‘eid ul Fitr, of terwijl het suikerfeest, benieuwd naar hoe dat bij mij thuis gevierd is?

Eid ul Fitr is het feest van het breken van de vasten letterlijk vertaald Download goal92. Het is op de eerste dag van de maand Shawwal, de maand die na de maand Ramadan volgt. Elk jaar kijken we hier tegen het einde van de ramadan weer naar uit. De ramadan is heel intensief. Veel extra aanbidding, ‘s nachts naar de moskee, midden in de nacht weer opstaan om te eten en te bidden, weinig slapen en veel bidden download ntdll.dll. Heel bijzonder maar wel zwaar. En dan, als de nieuwe maand gezien is na 29 of 30 dagen is het ‘eid.

De ochfend begint bij ons altijd al vroeg. Het is een gewoonte dat je doucht voordat je naar het feest gebed komt, en met drie mensen in huis en het gebed om 8 uur is dit altijd een soort van puntje dus meestal sta ik gewoon heel vroeg op zodat ik als eerste kan want dan hoef ik niet te wachten en te haasten Free download to Bandijip Mac. Vervolgens heb ik mijn nieuwe kleren voor deze dag aangetrokken en toen mijn man ook klaar was zijn we lopend naar de moskee gegaan. Terwijl we daar heen lopen herhalen we de “eid takbeer” zachtjes. Allahu akbar, Allahu akbar, Allahu akbar, la illaha illahAllah. Allahu akbar, Allahu akbar wa lillahil hamd. Allah is de Grootste, Allah is de Grootste, Allah is de Grootste, er is geen andere God dan Allah Download the standard lease agreement. Allah is de Grootste, Allah is de Grootste en aan Hem komen de lofprijzingen. Dit zeg en herhaal je zacht voor jezelf tot het gebed begint. In Algerije en andere Arabische landen hoor je dit echt hardop door de straten, maar laten we dat hier maar niet doen. ;) Ik was om iets voor achten in de moskee en het was echt ontzettend druk. Jong en oud en iedereen op z’n paasbest gekleed. Als de imam aangeeft dat het tijd is voor het gebed staan we allemaal op en vormen we rechte rijen en vervolgens bidden we gezamenlijk het feest gebed om vervolgens naar de ‘eid ghoetba, de preek te luisteren Download Transporter. Nadat de imam heeft afgesloten en ons een gezegende ‘eid heeft gewenst mogen we dit ook aan elkaar wensen. Mijn schoonmoeder zat naast me en natuurlijk kus en knuffel ik haar als eerste terwijl ik overal om me heen

‘Eid mubarak, taqqabal Allahu mina wa minkoum’ hoor. Een gezegend feest, moge Allah het van ons en van jullie accepteren.

Daarna zie ik mijn schoonzussen en andere vriendinnen en kinderen die allemaal een kus en een knuffel krijgen 스마트 폰 파일. Daarna ga ik naar buiten en loop ik, zoals dat hoort volgens een andere route naar huis.

Thuis aangekomen zouden we bij mij thuis ontbijten met z’n allen en dus begin ik met de voorbereidingen. Mijn man en schoonvader komen thuis en groeten mij ook met eid mubarak, 4 zoenen en een knuffel. Daarna druppelt ook de rest binnen. Als ontbijt eten we gebakken eieren op z’n Marokkaans Download hp driver. Met olijfolie er overheen, brood en Marokkaanse munt thee en Skypen we met familie in Algerije.

Later op de dag komt ook mijn jongste zusje. Zij heeft ook een hele maand gevast terwijl ze niet eens moslim is en natuurlijk hoort ze er dan ook bij. Aan het eind van de middag komen er ook wat vriendinnen met hun man en kinderen 91 days 다운로드. Voor de kinderen hebben we cadeautjes en terwijl de kids lekker spelen zitten wij buiten in de tuin met de dames en de mannen vermaken zich binnen.

Als iedereen weer naar huis is heb ik eigenlijk geen zin meer in koken en dus hebben we lekker sushi afgehaald voor ons gezin (nou ja, minus mijn schoonvader want die eet geen rauwe vis haha) en daarbij wat salade en stokbroodjes. Helemaal gezellig! Als toetje hebben 1 van mijn schoonzussen en ik een super toffe taart laten maken met hier in banaan en toffee vulling. De taart zelf is een moskeetje geworden en om het feest compleet te maken prikken we er nog sterretjes in haha, helemaal feest 레이저 시냅스 다운로드.

Na het toetje doen we nog cadeautjes met de familie en kletsen we nog wat met een kopje thee. Ik heb van iedereen een roze cadeautje gekregen. Tja… Ze kennen me allemaal goed blijkbaar haha. Dat is ook een beetje het einde en mijn schoonmoeder, -zussen en zwager gaan naar huis 윈도우 10 pro. Mijn man stuurde ik vast naar bed want die moet werken de volgende dag en samen met mijn zus ruim ik nog even op. Daarna is het tijd voor ‘isha, het late avond gebed en dan kan ook ik lekker gaan slapen. Het was een ontzettend gezellige dag. Een beetje vergelijkbaar met Kerstmis alleen dan zonder boom. Ik heb er weer van genoten!
Voor degenen die ook ‘eid gevierd hebben nog een verlaat ‘eid mubarak. Hoe was het bij jullie?

Liefs xo, Jorien

3 Responses to Eid ul Fitr 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *