Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Doe Eens Een Avocado In Je Smoothie

Avocado’s in je smoothie, sommigen vinden het een raar idee en anderen roepen direct ja lekker! Hier in huis zijn we er echt dol op en wanneer je mij op instagram volgt zie je regelmatig een beetje lichtgroene romige smoothies voorbij komen waar dus avocado in verwerkt zit. Vandaag deel ik met jullie mijn lievelingsrecepten voor avocado smoothies.

Avocadosmoothie1

Avocado 구글 플러스 앱 다운로드?

De avocado is een vrucht (het is een vrucht, geen groente) welke heel erg gezond is om te eten.  Avocado’s hebben een beetje een nootachtige smaak en bevat in verhouding met andere vruchten zeer veel olie. In 1 avocado kan tussen de 5 en 23 gram olie zitten. Wel bestaat deze olie voornamelijk uit onverzadigde vetten en is daardoor goed voor het cholesterol Download Interpark Biscuits. De avocado bevat ook veel mineralen zoals ijzer en kalium en is tevens rijk aan proteïne. Het vruchtvlees van een avocado is, wanneer deze rijp is, als boter en smaakt heel lekker romig en een tikje nootachtig. Avocado’s bewaar je koel. maar niet in de koelkast. Wanneer je maar een halve avocado gebruikt kun je de andere kant besprenkelen met wat citroensap en deze vervolgens in plastic folie wikkelen en dan wél in de koelkast bewaren voor de volgende dag 타이젬 바둑. Invriezen is ook mogelijk: pureer de avocado met wat citroensap en bewaar hem dan hoogstens 6 maanden, waarna je de avocado kunt ontdooien in de koelkast. Wel moet deze dan binnen drie dagen geconsumeerd worden.

Avocadosmoothie5

Avocado in smoothies, waarom zou je?

Avocado in je smoothie doen vond ik eerst altijd maar raar, terwijl mijn man er bij zwoor. De meeste Marokkanen zijn wel bekend met avocado smoothies. De meeste recepten die ik voorbij heb zien komen bestaan uit avocado, melk, soms wat vanille roomijs, dadels en soms nog een banaantje. Of soms zelfs alleen melk en avocado. Ik vond dit zelf nooit heel erg smaakvol en vooral een beetje saai. Dat moest toch beter kunnen want de romige structuur die het opleverde vond ik wél heel erg yummie! Je smoothie krijgt een beetje de dikte van een gesmolten roomijsje, of wanneer je nog minder vocht er aan toevoegt kan je hem zelfs oplepelen. Heel anders dan de fruit smoothies die ik meestal maak.

Mijn lievelingsrecepten

Tot op heden heb ik drie favoriete recepten. 1 welke je weg laat dromen naar oosterse sferen, 1 welke je op een tropisch eilandje brengt en 1 voor de chocolade liefhebbers. Twee van de drie maak ik met kokosmelk omdat ik niet goed tegen lactose kan. Daarbij hou ik ook gewoon enorm van de smaak van kokos. Voor de mint/sinaasappel variant zou ik de kokosmelk er in laten, maar voor de tropische variant zou je ook wel iets anders kunnen proberen denk ik. Amandelmelk of gewoon water smaakt waarschijnlijk ook goed bij deze smoothie, of van wie echt van tropisch houdt een scheut puur mango sap.

Avocadosmoothie4

Oosterse avocado smoothie
 • 1/2 avocado
 • 3 sinaasappels, 2 geperst en 1 volledig geschild
 • 5 dadels, ontpit
 • een takje mint, blaadjes er vanaf gehaald
 • 2 theelepels honing (het liefst rauwe pure honing, ook heel gezond voor je)
 • 100 ml kokosmelk
 • eventueel 1 theelepel oranjebloesem water als je echt voor die Marokkaanse touch wil gaan. Gebruik hier nooit veel van want het kan enorm overheersen anders.

Lekker alles blenden, en wanneer je het nog te dik vindt meer sinaasappelsap toevoegen. Qua kokosmelk vind ik de melk van Go Tan uit een pakje vooral erg lekker, want deze heeft een sterke kokossmaak. Als je hem mooi wil serveren dan giet je deze smoothie in bijvoorbeeld een coctailglas of een glas op pootjes en hang je er een schijfje sinaasappel aan en eventueel wat mint ter garnering. Deze smoothie is best wel vullend dus je kunt hem prima als ontbijt of lunch gebruiken.

Avocadosmoothie2

Tropische avocado smoothie
 • 1/2 avocado
 • 1/2 mango
 • 1/4 (ongeveer ligt aan de grootte) ananas. Het moet niet meer zijn dan het vruchtvlees van de mango
 • 1/2 limoen
 • 1/2 passievrucht
 • 1 flinke theelepel rauwe honing
 • 100 ml kokosmelk of een andere soort melk
 • optioneel nog wat water mocht je de smoothie te dik vinden

Avocado schillen en ontpitten, de mango en ananas er bij, passievrucht even leeg lepelen en de limoen uitknijpen. Al het andere er ook aan toevoegen en lekker blenden. Vervolgens een rietje er in of een paraplutje en met je ogen dicht opdrinken en doen alsof je op een oosters eiland bent. Fris door de limoen maar ook zoet door de mango en de passievrucht. Echt heel erg lekker!

Avocadosmoothie3

Chocolade avocado smoothie
 • 1/2 avocado
 • 2 dessert lepels (rauwe) cacao poeder
 • 1 banaan
 • 1 el (rauwe) honing
 • 1 glas amandelmelk

Wat je verder moet doen wijst zich natuurlijk wel. Wat je nog optioneel kunt toevoegen is wat merg uit een vanille stokje (heeel lekker er bij!) en eventueel wat extra amandelmelk om te verdunnen. Deze smoothie maak ik vaak ‘s avonds als een lekkere snack/treat yo self. Hij smaakt ontzettend vol naar chocolade en is heel romig door de banaan en avocado. Je zit er best vol van en het is gezonder dan chips snaaien. ;)

Drink jij wel eens avocado in je smoothie? En wat is dan je favoriete combinatie?

12 Responses to Doe Eens Een Avocado In Je Smoothie

 • ik heb het 1 keer geproefd de avocado maar ik vind het echt niet lekker… dat jij dat lekker vind…

 • Nog nooit geprobeerd, maar lijkt me wel lekker!

 • Ik heb dit nu al zovaak gehoord maar er is ook iets wat mij een beetje tegenhoud hierin. Ik weet niet zo goed wat het is want als ik jouw recepten lees klinkt het alleen maar heerlijk <3! Toch maar eens de stap zetten denk ik haha. Mag ik vragen welke blender jij gebruikt en of je hier tevreden over bent? Ik ben nog op zoek naar een nieuwe blender :)!

  Liefs Rosie

 • Wij maken inderdaad ook regelmatig een ‘avacadojus’ (zo noemen mijn man en ik het). Dit meestal met alleen avacado, melk en suiker naar smaak (aangezien het samen toch gauw een liter jus wordt, mag er best wat suiker bij :-)). De suiker maakt het lekkerder (alhoewel ongezonder). Zonder suiker vinden we het niet lekker. Dit is ook hoe je het in Marokko bij de smoothiebar kunt bestellen. Heerlijk! Soms doen we er walnoot doorheen. Het is wel belangrijk dat de avacado’s goed en lekker rijp zijn. Dat wil nog wel eens verschillen. Met 1 avacado kun je toch snel al een liter heerlijke jus maken. <3

 • Speciaal, maar klinkt wel lekker en ziet er ook heel smakelijk uit. Wil ik zeker eens proberen.

 • Ik ben gek op avocado. Vorige keer ik heb ook gedaan. Lekker

 • Avocado lust ik normaal gezien niet maar in smoothies is t zo yummy!

 • Salaam aleikom ! Lekker recepten ik heb er meteen weer printscreen van gemaakt. Al is de echte sapjes tijd hier wel voorbij. Ik ken de avocadosmoothie ook uit marokko en vind et daar zo af en toe wel lekker. Echter echt een suikerbom en thuis met normale hoeveelheden zoetigheid niet lekker te krijgen. Ik ga deze insha allah wel een proberen!

 • Heerlijk! De avocado’s zijn hier niet aan te slepen. Op brood, in smoothies, in salades. Yummie!

 • hmmmm dit wil ik echt eens proberen,
  het ziet er zo heerlijk romig uit.

  XO

 • Hey Jorien,

  Hier heb ik nog twee (zoete) varianten m.b.t advocado’s. Beide zijn typisch een Indonesische manier van advocado’s eten/ drinken. De eerste: pak een a twee rijpe advocado’s, lepel deze uit en doe de inhoud ervan in een glas. Vervolgens voeg je naar eigen smaak 1a 2 eetlepels suiker toe (mag elke type suiker zijn). De advocado en lepel(s) suiker meng je door elkaar terwijl je de advocado klein prakt met een vork. Het hoeft niet helemaal fijn te zijn maar de suikers moeten wel goed vermengd zijn met de advocado zelf! That’s it! Dit wordt ook wel vaker aan kindjes gegeven die starten met vast voedsel (voor de moeders onder ons ;-). De tweede variant van dit recept is dan de ‘jus advocado’ ;-) en is als volgt: weer 1 a 2 rijpe advocado’s, die lepel je uit (ik stop voor het gemak de inhoud in een blender), voeg er maple sirop (ahorn siroop) aan toe naar smaak (ahorn siroop vind ik persoonlijk het lekkerst maar bij gebrek hieraan is een eetlepel kristalsuiker in combinatie met een theelepel Schenkstroop een goede vervanger). Vervolgens voeg je (opnieuw naar smaak) gecondeseerde melk toe (bij gebrek hieraan is koffiemelk poeder een hele goede vervanger), ijsblokjes toevoegen (ik gooi zo’n bakje met 12 stuks erin) en blenden maar! Klaar is Kees ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *