Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

DIY: Patroon Gebreide/Gehaakte Zpagetti tas

Al vrij snel nadat ik mijn gebreide en gehaakte zpagetti tas (met al die pareltjes :D ) online had geplaatst, vroeg Diana mij om het patroon. Later kwamen daar ook nog wat ‘niet-bloggers’ uit mijn omgeving bij, en dat deed mij besluiten het patroon maar uit te werken, en met jullie te delen.

Het patroon is namelijk door mijzelf bedacht, en dus geheel free style haha. Mocht je het leuk vinden dan kan je het nu ook zelf proberen ;)

Je kunt op de foto’s trouwens zien dat ik het hengsel toch nog heb aangepast. Die kralen waren heel leuk, maar met flink gewicht sneden ze in je huid, en het draad had het daar op termijn ook wel zwaar mee. Dus, daar had ik nog weer even werk aan ;)

Hier onder het patroon: (Hier te downloaden als PDF file)


Nodig:

1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram
Haaknaald maat 10
Breinaalden maat 10
Schaar

Eventueel:

Stof voor de binnenvoering
Stof voor de binnenkant van de schouderband
Rits
Naaimachine
Kralen om de tas mee te versieren
Naald en draad

Werkwijze:
Buitenkant van de tas:
Begin met het gebreide gedeelte all tickets for the immortality. Zet 30 steken op en brei 60 pennen recht. Dit zorgt voor het ribbeleffect. Wil je liever helemaal glad? Dan brei je in de tricotsteek (1 pen recht, 1 pen averecht) Ik vind het lastig om aan te geven hoe ‘hoog’ het precies moet worden omdat Zpagetti zo kan rekken, en het ook afhankelijk is van hoe strak je alles trekt. Maar mijn lap is na het breien van 60 pennen zo’n 55 cm hoog.

De zijkanten. Deze worden gehaakt. Zet 5 lossen op, en haak 15 toeren van alleen maar vasten, en probeer deze niet te los te haken. Meet je werk even na, mijn zijkanten zijn 21 cm hoog.

Hecht alles netjes af, en maak daarna de zijkanten aan de tas vast met behulp van een stuk Zpagetti draad. Mocht het lastig zijn om dit uit de losse pols te doen, dan kun je alles eerst vast spelden. Zelf heb ik het goed vast gezet door aan beide kanten van 1 zijkant (zeg maar aan de linker en de rechterkant van 1 zijde) tegelijk vanaf boven tot beneden te werken 치트엔진 버전별. Dan kom je beneden aan de onderkant van de tas gelijk uit. Zet beide zijkanten in de tas, en hecht de losse draden ook weer netjes (aan de binnenkant van de tas) af. Als je de tas nog gaat voeren, is goed vastknopen en de uiteinden kort afknippen voldoende. Voer je de tas niet, dan moet je de draden wat netter wegwerken en de knoopjes zo klein en onopvallend mogelijk proberen te maken.

Hengsel:

Het hengsel is ook gehaakt. Maak een kleine ketting van 3 lossen. Haak 46 toeren van alleen maar vasten en probeer wederom niet te los te haken. Natuurlijk kun je de hoogte en breedte naar eigen wens aanpassen.


Omdat het hengsel natuurlijk ook rekt, heb ik ook daar aan de binnenkant stof gemaakt 히든싱어. Dat doe je op de volgende manier:

Knip een reep stof in ongeveer de lengte van je hengsel (mijn reep was 70 cm) en ongeveer een halve cm minder breed (houd wel rekening dat je een naadtoeslag aan alle kanten van de stof rekent!) dan je hengsel is (mijn reep was exclusief naadtoeslag 4,5 cm breed) zoom alle randen om en zet dan de reep stof met spelden aan de binnenkant van je hengsel vast. Naai met passend garen en kleine steekjes (ik vond de festonsteek hier erg fijn werken) de stof aan je hengsel vast. Het is in dit geval dat je de stof niet volledig even groot maakt als de lengte van je hengsel, omdat je de onderste en bovenste toer die je hebt gehaakt, nodig hebt om je hengsel met Zpagetti draad aan de tas zelf vast te maken. Ook hier ga je weer met de draad door de lussen van je onderste/bovenste toer en door de bovenste rand van je tas. Hecht netjes en onopvallend aan de binnenkant van de tas af, en verstop de restanten draden in het geheel.

Voering en rits:
Ik heb mijn tas gevoerd met een katoenen stofje. Zpagetti kan namelijk enorm uitrekken en vertoont bij veel gewicht ook gaten, waar kleine dingen makkelijk tussendoor kunnen glippen en uit je tas kunnen vallen Really downloadthe bot. Wel heb ik de voering bewust wat groter gemaakt dan de tas is wanneer er niets inzit, om zo dus bij meer spullen nog wel gebruik te kunnen maken van de rek die Zpagetti heeft.

Wil je net als ik ook een rits in je tas zetten? Dan moet je nu voor jezelf beslissen wat je het handigst vind. De rits eerst aan de bovenrand van de tas bevestigen (en daar langs dan de voering maken) of de rits aan de voering vast zetten en dat in 1 keer in de tas naaien. Ik koos voor de eerste optie, en heb de rits eerst in de tas gespeld (LET OP: goed na meten of alles recht zit, ook met de rits gesloten!) en later de voering daar overheen vast gezet Download Red Line. Ik heb altijd ruzie met de rits en mijn naaimachine, maar ik weet dat als je dat probleem niet hebt, het waarschijnlijk handiger is om de rits aan de voering te naaien, en dit vast te zetten aan de tas.

De voering heb ik gemaakt door twee gelijke stukken stof van 42 cm breed en 28 cm hoog te knippen (+ naadtoeslag van 1 cm aan elke kant) en van deze als eerste dat wat de bovenkant wordt om te stikken (anders rafelt dat later). Daarna leg je de goede kanten op elkaar, en stik je alles vast op de volgende manier:

Daarna pers je de naden met een strijkijzer. Vouw de hoek van de voering door de onderste naad op zij naad te leggen (nog steeds de goede kanten op elkaar houden) Hierdoor ontstaat een driehoek 한컴 타자 연습 2010.

Bepaal hoe breed de bodem moet worden (ik koos voor 10 cm) en op die hoogte markeer je de onderste lijn van de driehoek. Trek een horizontale lijn, en naai over deze lijn heen. Zorg er voor dat je ALLEEN over deze lijn naait, en niet perongeluk stof dubbel of gevouwen hebt liggen.

Dit doe je ook aan de andere kant. Hoe meer ‘omhoog’ op de tas (vanaf de onderkant gekeken) je naait, hoe breder de bodem van de tas wordt.

Vouw/strijk de driehoekjes naar binnen (of knip ze kort af, pas op je naad) en klaar is je voering. Deze kun je nu met kleine voorzichtige steekjes aan de tas vast gaan zetten. Ik heb eerst de naden van de bodem randen (die je dus net gemaakt hebt) aan de zijkanten van de tas vast gezet (de rest hoeft niet) en daarna met kleine steekjes de voering aan de bovenkant van de tas, over de rits heen, vast gezet 프렌즈로얄. Je voering zal nu misschien te groot en slapjes lijken, maar wanneer je je tas vult met spullen valt dit weg en heb je eventueel overal enkele centimeters extra rek.

Afwerking:

Zorg dat je alle draden van het afwerken van de Zpagetti zo veel mogelijk weg hebt gewerkt, en eventueel met een klein steekje goed vast hebt gezet. Zpagetti wil namelijk nog wel eens ‘terug piepen’ als je dit niet doet. Hecht naaigaren goed af, en knip draad wat over blijft kort en netjes af.

Je kunt nu eventueel de tas net als ik nog versieren met kralen 지니모션 2.3.0 용 t-900s. Denk er bij grote kralen aan dat je deze extra vast zit door twee of drie keer door de kraal te gaan en het draad goed vast te zetten. Kleine kraaltjes kun je er met 3 of 4 in eens op rijgen (als je een lijn wilt maken) en daarna steek je de naald naar beneden, en ga je ‘onder de Zpagetti draden door’ terug naar de eerste kraal. Kom daar weer met je naald naar boven, en rijg nog eens door alles heen.

Extra: Tashanger!

Nodig:
Lege ‘sleutelhanger’ met een clipper er aan.
Draad (Nylon, visdraad is ook prima)
Enkele kralen die je leuk vind.
Hanger(s), met een oogje er aan.
Knijpkralen
Tangetje

Werkwijze:

Knip een stuk draad af. Haal het draad door de ring van de sleutelhanger heen, en zorg dat je aan 1 kant een kort stukje hebt, en een lang stuk om aan te rijgen aan de andere kant Switch 6.2 firmware. Schuif een knijpkraal over beide stukken draad heen (tot zo ver mogelijk tegen de ring van de sleutelhanger aan) en knijp deze dicht met een tangetje. Je kunt het beste een speciaal knijpkraal tangetje gebruiken omdat je hiermee de kraal mooi rond kan vormen, maar anders volstaat een gewone tang ook. Je knijpkraal is dan alleen plat in plaats van rond. Het kleine stukje draad hoef je niet af te knippen. (als het goed is zit het draad namelijk nu stevig vast aan de ring) Rijg nu je kralen aan de lange draad. (het kleine stukje draad wordt dus in de ketting van kralen verborgen) Als je ketting lang genoeg is rijg je eerst een knijpkraal aan en daarna pas je hanger jwplayer 크롬 다운로드. Maak een lus, en steek je draad terug door de knijpkraal (en enkele gewone kralen), trek het geheel strak en knijp ook deze knijpkraal dicht met een tang. Mocht je de knijpkraal mooi willen verstoppen, dan zijn er ‘covers’ voor knijpkralen te koop. Bij het gebruik hiervan raad ik je wel aan heel voorzichtig deze dicht te knijpen als je geen knijpkralen tang hebt, want anders druk je ook deze zo plat en dat ziet er niet mooi uit.

Op deze manier kun je zoveel draden aan de ring rijgen als je wilt. Zodra het voor jou ‘vol’ genoeg is, ben je klaar!

 

Als er mensen zijn die dit gaan uitproberen, laat me weten via de comments/mail/twitter/facebook hoe het gaat, en ik ben altijd erg benieuwd naar foto’s! Mocht je over dit patroon bloggen, dan zou ik een linkje naar mij enorm waarderen ^_^. Succes!

40 Responses to DIY: Patroon Gebreide/Gehaakte Zpagetti tas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *