Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

DIY: Citrus Body Scrub

Scrubben met citroentjes in de ochtend, zo heerlijk vind ik het! De geur van citroen is echt heaven voor mij eigenlijk al mijn hele leven. Je bent direct fris en wakker van de geur en je huidje is weer baby zacht 고서이 다운로드. Ja, ik hou er van! Jij ook? Je kunt het super snel en makkelijk zelf maken gelukkig.

DIYScrub
Wat ik ook heerlijk vind aan deze scrub is dat je eigenlijk geen bodylotion meer nodig hebt Download mac os. Door de oliën wordt je huid al gevoed terwijl je nog onder de douche staat. Heerlijk! Na het douchen heb ik normaal een geïrriteerde en trekkerige huid maar naar het deze scrub heb ik daar geen last van 천주교성경책. Mijn huid is zacht en soepel, heel erg fijn.

Benodigdheden:

 • 250 gram suiker
 • 250 gram zeezout
 • 100 ml kokosolie (het liefst geurloze)
 • 150 ml amandelolie
 • 50 gram cacaoboter
 • 4 citroentjes of andere citrus vruchten
 • eventueel 5 gram parfumolie in een citrusgeur
 • weckpot van 500 ml
 • rasp en een grote kom

Zelf gebruik ik altijd het liefste een mix van suiker en zeezout omdat ik beide erg fijn vind maar als je liever alleen suiker (spoelt wel sneller weg onder de douche) of zeezout (kan gemakkelijker irriteren in wondjes) gebruikt maakt dit niet uit, dat kun je zelf kiezen.

DIYScrub3
Als eerste rasp ik de schil van de citroenen af. Dit vang ik allemaal op in een grote kom. Vervolgens voeg ik hier ook de suiker en het zeezout aan toe. De volgende stap is het smelten van de kokosolie en de cacaoboter. Doe dit in een apart kommetje even in de magnetron, het is zo zacht. Vervolgens voeg je dit in kleine beetjes toe aan je suiker/zout mengsel en begin je met roeren. Je moet zelf aankijken hoe veel olie je precies nodig hebt. Waar de ene van een droge scrub houdt, hou ik juist van een zachte ietsje meer vloeibare scrub. Nu moet ik ook zeggen dat ik het op de foto’s net gemaakt had, en een poosje later was het al wat vaster geworden omdat de kokosolie en de cacao boter weer een wat meer vaste vorm aannemen.

DIYScrub4
De geur is, doordat je enkel gebruik maakt van natuurlijke ingrediënten niet heel erg sterk. Als je dit nu wel graag wil, dan kun je nog enkele druppels parfumolie toevoegen om de geur te versterken. Je kunt dit soort oliën bestellen via bijvoorbeeld de webshop van avantgarde cosmetics. En dan ben je klaar, je kunt je scrub nu in een weckpot of een andere goed afsluitbare pot scheppen. Eventueel kun je nog een leuk lintje met een kaartje en een schepje (die op de foto is van Dille & Kamille) er aan hangen en je hebt direct ook een leuk handgemaakt cadeautje.

DIYScrub2
Doordat je gebruik maakt van natuurlijke producten zou ik deze scrub niet al te lang bewaren. Zelf heb ik hem in ongeveer 3 weken op gemaakt, want voor wat het kost om dit te maken mag je jezelf best belonen met een lekkere schep scrub. Verder helpt het ook om een schoon schepje/lepeltje te gebruiken en er voor te zorgen dat er geen water in de scrub komt, want dit zorgt er juist voor de groei van bacteriën. Ook moet je gebruik maken van een schone weckpot. Als je dit allemaal doet kun je best een poosje plezier hebben van je scrub.

Wat is jouw lievelingsgeur voor een scrub?

9 Responses to DIY: Citrus Body Scrub

 • Oeh, dat wil ik ook wel eens proberen heerlijk

 • Leuk! Dit recept ga ik volgende keer proberen. Ik heb het gister gemaakt met 1 citroen en dan ook het sap.. Dit ruikt wel sterk, misschien is dat het proberen waard. Ik ga de volgende keer met meer olie doen zoals in dit recept. In de mijne zitten maar 3 eetlepels. Salaam aleikom!

 • Oehhh dit is echt wat voor mij! Zeker even proberen in shaa Allah

 • Ohhh heerlijk! Dit moet ik ook maar eens proberen!

 • Oooh heerlijk! En wat ziet het er leuk uit in zo’n potje met een schepje er bij!

 • Salaam aleikum, ziet er idd heerlijk uit! Weet je misschien ook waar in België je de benodigdheden kan kopen, want de verzendingskosten bij avantgarde cosmetics zijn nogal hoog vind ik.

  • Wa alaikum salaam! Ik ben helaas niet zo bekend in België dus ik heb echt geen idee waar je dat in België zou kunnen bestellen. Misschien dat Google het je kan vertellen hihi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *