Welkom op Tres-Adorable.com, mijn eigen plekje op het internet. Mijn naam is Jorien, ik ben 29 jaar, getrouwd met mister G en samen met onze zoon I en 2 poezen wonen wij in 't Gooi. Op deze blog schrijf ik over alles wat mij bezig houdt. Fashion, beauty, food, lifestyle en fotografie zijn een aantal van dat soort onderwerpen. Tevens ben ik bekeerd tot de Islam en daar lees je dan ook regelmatig iets over. Eigenlijk schrijf ik over alles wat de vrouw van nu leuk vindt. Moslim of niet, je bent hier hartstikke welkom dus neem een kopje thee, klik rond en lees! Als je meer over mij wilt weten, kijk dan ook even op de about pagina.

Liefs,

Volg Mij
Bloglovin’
TRES ADORABLE.com - just my daily life
Instagram
PR/Contact
Voor samenwerkingen met PR bedrijven of webshops welke passen bij datgene waar Tres-Adorable voor staat en past bij het imago van de website kan je kijken op de contact pagina voor bedrijven.

Voor overige vragen over mij en/of mijn website kan contact opgenomen via de contact pagina of een e-mail gestuurd worden naar tresadorable.com@gmail.com
Nieuwsbrief Aanmelden

Het archief

Blog Tips: Over Creativiteit

Vanaf vandaag wil ik met enige regelmaat blog tips en ideeën met jullie gaan delen. Ik draai ondertussen al een hele poos mee in bloggersland en heb ondertussen dan ook behoorlijk wat geleerd over do’s en dont’s. Het leek mij leuk om hier zo nu en dan een stukje over te schrijven en daarom vandaag punt 1. Creativiteit. Voor mij is dit 1 van de belangrijkste dingen als het gaat om een blog.

Blogtips1

Creativiteit Beautiful people. Als blogger heb je het nodig. Je kunt namelijk een nog zo goed uitgedachte blog hebben, maar wanneer je niet creatief bent kom je niet ver. Creativiteit brengt namelijk direct een ander belangrijk punt met zich mee, en dat is originaliteit. Dit is iets wat voor iedere blog belangrijk is want aangezien er tegenwoordig zo veel blogs zijn is dit de manier om je te onderscheiden. Omdat ik al bijna 10 jaar blog en nog langer blogs lees heb ik al een boel andere blogs voorbij zien komen en helaas heb ik al zo vaak kunnen constateren dat blog B gewoon een aftreksel is van blog A. Dezelfde lay-out opzet, dezelfde artikelen, dezelfde manier van foto’s maken. Na apen maakt een blog direct zo on aantrekkelijk! Jammer want het is niet nodig, in ieder mens zit namelijk creativiteit 오즈 리포트 뷰어. Je moet het alleen even vinden.

Hoe word je dan creatief met betrekking tot je blog? Denk eerst eens goed na wat je te bieden hebt. Wie ben jij en wat maakt jou uniek? Als voorbeeld zal ik mezelf maar ook een paar andere bloggers nemen om je zo een idee te geven. Ikzelf ben een bekeerde moslima, en dat maakt mij uniek. Ik schrijf niet alleen maar over Islam maar altijd wel van uit een Islamitische invalshoek. Mijn fashion artikelen gaan natuurlijk over moslima mode, op het gebied van cosmetica zoek ik naar natuurlijke dingen omdat mijn geloof zegt dat ik goed voor mijn lichaam moet zorgen 혈 기린 외전. And so on. Ik zal nu nog een aantal voorbeelden noemen zodat je een duidelijk idee krijgt.

Madelon van WayMadi is bijvoorbeeld een echte mommy. Logisch dat ze hier dan ook over schrijft. Maar wat zij vooral slim doet en wat haar uniek maakt is dat ze heel breed schrijft. Van baby verzorging tot borstvoeding en samen slapen. Hier schrijft ze weldoordachte en goed onderbouwde stukken over die zelfs voor mij als niet moeder mega interessant zijn. Nog een vleugje koken en recepten met dezelfde duidelijkheid er bij en klaar is ze.

Laila van Noorelnisa begon ooit eens als Facebook blogger waar ze als moslima haar beauty tips en tricks deelde. Later werd dit een echte blog waar ze direct al veel bekendheid en volgers had. Layla deelt als Marokkaanse beauty haar visie op make-up, fashion en natuurlijk ook de hijab, de hoofddoek. Dit voorzien van prachtige en kleurrijke foto’s met een heel eigen stijl.

Eslem van MijnMixedKitchen die hier afgelopen week al een gastblog schreef koos er voor om zich te storten op Turkse recepten in duidelijk Nederlands en met goede foto’s. Hop niche gevonden want dat was er eigenlijk nog niet. Creatief en daardoor dus origineel.

1 van de blogs die ik ook graag lees is die van Saskia – I live for my dreams. Saskia is heel goed op creatief gebied. Niet omdat ze nou elke dag een volledig vernieuwend en speciaal artikel uit haar mouw schud maar omdat ze alles wat ze doet een eigen en persoonlijke touch geeft. Haar lay-out doet ze zelf en is heel creatief en anders, haar artikeltjes zijn oprecht en zelfs een tag weet zij nog origineel te maken. Hou ik van!

Yudeska van Oumfeerozah bestaat nog niet zo lang, maar ze heeft het wel slim aangepakt. Yudeska heeft namelijk een donkere en daar door anders soort huid en daarom besloot ze zich hier op te richten. Zo nu en dan nog wat mommy en lifestyle er bij en zo is ze toch weer heel anders dan andere beauty blogs.

Mijn laatste voorbeeld is Kimberley van NoahJade. Bij Kimberley is het haar schrijf stijl die me vooral opvalt. Duidelijk, altijd persoonlijk, oprecht. Haar stukjes zijn origineel en komen uit haar hart en dat lees je er aan af. Haar lay-out maakt ze helemaal zelf en dat maakt dat het ook voor het oog heel fijn is om naar te kijken.

image

Wat kan helpen bij het vinden wat jou anders maakt en daardoor dus creatief (en orgineel) is eens gaan zitten met een vel papier voor je en hier op alle punten schrijven die bij jou horen. Dit wordt mind mapping genoemd. Hou je van koken? Schrijf op. Fotografie? Hup op het papier. Heb je een enorme lipstick stash en draag je elke dag een andere kleur? Je raad het al schrijf dit maar op. Neem vervolgens een aantal gekleurde pennen en trek lijnen tussen dingen die met elkaar te maken hebben. Zo krijg je overzicht en kun je kijken wat je belangrijkste punt is en waar je waarschijnlijk het meeste over zult schrijven en dan wat er nog bij komt. Probeer echt diep bij jezelf na te gaan en vooral ook te specificeren. Dus niet alleen koken maar dan ook welke keuken, manieren van opdienen en achtergrond informatie over kruiden. Dit gedeelte kost misschien wat tijd en het kan zijn dat het niet in 1x lukt maar wanneer je dit hebt gedaan zul je jezelf dankbaar zijn want creatieve blogs zijn leuke blogs, en daardoor ook vaak goed bezochte blogs. Zoals ik al zei creativiteit kun je niet even uit een flesje opdrinken en het hebben, maar als je zoekt zul je het zeker in jezelf vinden. In een andere post zal ik nog eens dieper ingaan op mind mapping want het is voor veel dingen erg handig.

Wat ik als laatste over creativiteit wil zeggen is dat je je wel kunt laten inspireren, maar dat je nooit moet kopiëren. Een creatief brein wordt continue geïnspireerd door wat het om zich heen ziet en leest maar maak het altijd van jezelf. Mensen kennen elkaar en hebben al snel door of iets van jou komt of dat ze het ergens anders hebben gelezen. Het is ook helemaal niet raar om soms eens een referentie naar iemand terug te plaatsen wanneer je een idee overneemt. Kleine moeite voor jou maar fijn voor de ander én beter voor je lezers want die zien je direct niet meer als copycat.

So get inspired, but stay creative.

(En nu zijn jullie vrij om alle leuke door mij genoemde blogs te bezoeken ;) )

Bron mind map.

13 Responses to Blog Tips: Over Creativiteit

 • Helemaal waar! Ik moet eerlijk bekennen dat ik al een paar copycats ben tegen gekomen. Er is niks vervelender dan mensen die letterlijk stukken tekst van je site overnemen. Of mensen die je lay-out gewoon na gaan zitten doen. Argh. Maar gelukkig zijn er nog een boel creatieve mensen, zoals jij, die wel gewoon alles zelf doen. Elke keer weer gaan zitten typen, foto’s maken, knutselen aan hun lay-out. De blogjes van die mensen bezoek ik graag!

  En wat lief dat je mij ertussen hebt gezet. Met een lief stukje ook! Wat jij opgeschreven hebt, is precies hoe ik graag wil dat mensen naar mij en mijn blogje kijken. Vind-ik-leuk! Haha.

 • Een heel mooie artikel en ik ben het ontzettend met je eens. Inspiratie opdoen is een ding, na-apen is wat anders en heel fout!

  Erg lief dat je me hierin hebt genoemd, you make me blush!

 • Wat een geweldig stuk mop! Helemaal met je eens. De laatste tijd lijken de copycats weer als paddestoeltjes uit de grond te komen. Erg jammer. Dat zijn juist de blogs waar ik dan geen comments meer achter laat en niet meer bezoek. Inspiratie opdoen is altijd prima. En een soortgelijk artikel plaatsen met een backlink ook. Dan weet je tenminste dat het geen copycat praktijken zijn.
  Heel goed dat je hier over schrijft. En superlief de shoutout haha, dankjewel. <3

 • Heel interessant. Heb al lang een idee in mijn hoofd om iets optestarten meer in de aard van webwinkel, maar ben enorm bang om te falen. Zeker als je weet dat er zoveel webwinkels zijn. Wilde je al lang eens vragen wat jij kent over webwinkels en/of bloggers die dan specifiek voor moslima’ s zijn in België. En lijkt je dit interessant.

 • Leuk geschreven! Ben benieuwd wat voor tips je nog meer in petto hebt ;). En bedankt dat je me noemt, lief! :)

 • Helemaal waar! Het is altijd zo jammer als mensen kopiëren.. Een ander doet veel moeite en een ander neemt het dan klakkeloos over. Respectloos. Ik denk alleen dat je uiteindelijk altijd door de mand valt.
  Jouw blog is absoluut onderscheidend en daarom volg ik je al een hele poos :)

 • Hmmmm omdat ik zoveel interesses heb, vind ik het moeilijk om een niche te bepalen, healthy food is wel mijn ding. Wanneer ik een recept van iemand anders probeer dan geef ik die persoon of website altijd credits dat vind ik enorm belangrijk. Bloggen is een passie en wanneer ik iets online plaats waar ik tevreden over ben dan dat is met geen pen te beschrijven hoe dat voelt; ik weet zeker dat mede blogsters dit ook zullen beamen. Bloggen moet een passie zijn. Ik post alleen als ik ervan overtuigt ben dat het anderen ook kan helpen en dat is de reden waarom ik nog steeds blog :-) cause were in this world to help each other !

 • Wat een fijne blogtips geef je! Heb gelijk even overal gekeken! En ik ga van de week mind mapping-en :)!

 • Oh wat erg! Ik heb het niet eens gezien meh! Haha wat ben je toch lief! Ben het helemaal met je eens betreffende het bloggen mensen moeten echt kunnen zeggen oh die bedoel je dat meisje die dat en dat doet op haar blog. Want je wilt natuurlijk niet een van “vele” zijn! Vind dat ook heel leuk om bij jou te zien!!

  Ga zo door. P.s. Lief dat je mij genoemd hebt!
  Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *